Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕνδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Ενδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού

Επιθυμία της ρωσικής πλευράς είναι να καταστεί η Ελλάδα τόπος όπου οι Ρώσοι πολίτες θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού.

Το προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin για την ενδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων και μεταξύ άλλων την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, μετέφερε ο επικεφαλής του Τομέα Υγείας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου της Μόσχας δρ. Oleg Rykodaynyy, κατά τη συνάντησή του με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Κουντουρά παρουσίασε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που διανοίγονται για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού  και τα εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης  που διαθέτει η χώρα μας.

Η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε επίσης την υφιστάμενη συνεργασία του υπουργείου με το Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ELI-TOUR), καθώς και με επαγγελματίες του κλάδου και πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν άμεσα  ομάδες εργασίας για την ανάπτυξη του θεματικού Τουρισμού Υγείας. Κάλεσε δε τη ρωσική πλευρά να προχωρήσει σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς του κλάδου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού υπογραμμίζοντας ότι θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές, ενώ θα βοηθήσει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.    

Από την πλευρά του, ο δρ. Rykodanyy τόνισε ότι επιθυμία της ρωσικής πλευράς είναι να καταστεί η Ελλάδα τόπος όπου οι ρώσοι πολίτες θα απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού.

Συνάντηση της Έλ. Κουντουρά με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε επίσης με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, καθώς συνδέονται με μακρόχρονη φιλία λόγω του αθλητισμού, συζητήθηκε η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης στον τουριστικό χάρτη, καθώς και οι προτάσεις που θα ετοιμάσει ο Οργανισμός Τουρισμού της Θεσσαλονίκης για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Επίσης, στο πλαίσιο των περιοδειών, που προγραμματίζει το προσεχές διάστημα η κα Κουντουρά σε όλη την Ελλάδα, έγινε αναφορά και για την επικείμενη επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024