Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤουριστική προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε αγορές του εξωτερικού
Περιφέρεια

Τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σε αγορές του εξωτερικού

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το έργο 'Τουριστική προβολή της ΠΝΑΙ σε αγορές του εξωτερικού', αποτελεί ο σχεδιασμός και υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου παρέστη ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για το έργο “Τουριστική προβολή της ΠΝΑΙ σε αγορές του εξωτερικού”, ύψους 190.000 ευρώ.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στην ανάγκη σύναψης της προγραμματικής σύμβασης, που έχει στόχο την ευθεία διασύνδεση, μέσω της στενής συνεργασίας, του τουρισμού με τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής, δήλωσε: “Η σύναψη προγραμματικής  σύμβασης, αποτελεί την έμπρακτη αναγνώριση της υποχρέωσής μας να συνεργαστούμε με τους φορείς της αγοράς, για θέματα που αφορούν άμεσα την ίδια. Αποτελεί ιερή υποχρέωσή μας η συνεργασία με την αγορά, οποία σήμερα αποτυπώνεται στη θεσμική συνεργασία της ΠΝΑΙ ως διοικητικής αρχής, με τον θεσμικό παράγοντα, το Επιμελητήριο της Δωδεκανήσου, στο οποίο απευθύνονται όλες οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις της τοπικής αγοράς.
 
Η προγραμματική σύμβαση αφορά σε ενέργειες και δράσεις που πρέπει να σχεδιαστούν, σε πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, σε έργα που πρέπει να γίνουν, ώστε με λιγότερα χρήματα να επιτύχουμε τα μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη. Στις πρώτες 50 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, δείξαμε ότι πιστεύουμε και κάνουμε πράξη όλα εκείνα που συζητάμε εδώ και πολλά χρόνια.

Σας ζητώ να συμπορευτούμε στη χάραξη της τουριστικής στρατηγικής, στην προσέλκυση επενδύσεων. Ένα μεγάλο κεφάλαιο που έχουμε να διαχειριστούμε, είναι το ΕΣΠΑ για τη νέα προγραμματική περίοδο. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ΕΣΠΑ περιορίζεται μόνο στην χάραξη των αξόνων του. Η εξειδίκευση των δράσεων είναι δική μας υπόθεση. Το επόμενο βήμα λοιπόν για μας, είναι η εξειδίκευση των πόρων. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε την ευκαιρία να υποβάλουμε σκέψεις και μέτρα στην ΕΕ και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου να προτείνει συγκεκριμένες δράσεις, που θα τις κάνουμε μέτρα, τα οποία θα προκηρυχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο. Αποτελεί  μια ιστορική και πολύ μεγάλη ευκαιρία! Περιμένω από σας να συστήσετε μια ομάδα εργασίας και σε συνεργασία με την διαχειριστική αρχή να υποβάλουμε συγκεκριμένες προτάσεις”.

Ο περιφερερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πρόσθεσε ότι στενή συνεργασία της ΠΝΑΙ θα υπάρξει και με το Οικονομικό Επιμελητήριο, ενώ ανάλογη προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί και με το Επιμελητήριο των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι με βάση και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 10ης Οκτωβρίου 2014, αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αποτελεί ο σχεδιασμός και υλοποίηση στοχευμένων ενεργειών προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με φορέα υλοποίησης το “Επιμελητήριο Δωδεκανήσου”, που αποσκοπούν στην τουριστική και ως εκ τούτου οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας μέσω μιας ουσιαστικότερης και αποτελεσματικότερης ανάδειξης και προβολής.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά τις παρακάτω δράσεις που προάγουν τον τουρισμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

  • Σύσταση Ομάδας Έργου που θα ασχολείται εξ’ολοκλήρου με την συμμετοχή της ΠΝΑΙ στις τουριστικές εκθέσεις του Εξωτερικού.
  • Υλοποίηση από μέρους της Ομάδας Έργου των οργανωτικών δράσεων και του πλάνου προβολής της ΠΝΑΙ όπως  αυτό έχει αποφασιστεί από την ίδια (πλην της μίσθωσης και κατασκευής περιπτέρου).
  • Διεκπεραίωση της οργάνωσης της παρουσίας της ΠΝΑΙ στις εκθέσεις:

1. Συντονισμός συγκέντρωση υλικού από όλα τα νησιά Επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους και  παραλαβή υλικού και διάθεσής του στο κοινό και δυνατότητα ύπαρξης μεταφραστών που θα εξηγούν στους επισκέπτες.
2. Στελέχωση Περιπτέρου Έκθεσης με άτομα που θα υποδέχονται και θα ενημερώνουν το κοινό.
– Κατάρτιση και υλοποίηση πλάνου επικοινωνίας με αναλυτική περιγραφή δράσεων πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της ΠΝΑΙ ώστε να μεταδοθεί το “μήνυμα” στους αποδέκτες που ενδιαφέρουν ανά αγορά-στόχο.
1. Επίβλεψη Press Conferences και δημιουργία Press Lunches.
2. Δημιουργία Press Lists & συλλογή data επισκεπτών που θα μας βοηθήσουν σε μελλοντικές επαφές και θα αποτελούν πλέον asset της ΠΝΑΙ.
3. Διοργάνωση και επίβλεψη των events που θα πραγματοποιούνται γύρω από την Έκθεση.
4. Κατάθεση Έκθεσης Αποτελεσμάτων με το πέρας των εκθέσεων που θα χρησιμοποιείται ως βάση συζήτησης ώστε να γνωρίζει η ΠΝΑΙ πως πήγε η έκθεση και τι θα μπορούσε να προταθεί για την επόμενη ώστε να επιτυγχάνεται στο μέγιστο ο στόχος μας.

  • Κατάθεση προτεινόμενου πλάνου συμμετοχής σε περαιτέρω εκθέσεις  και γενικά όλες τις δράσεις εκτός Ελλάδας ακόμη και εάν δεν αφορούν εκθέσεις, οι οποίες θα υλοποιούνται με ισόποση μείωση του προϋπολογισμού άλλων δράσεων εκθεσιακών.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024