Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΝ.Δ. Στο παρά πέντε η απόσυρση των πλοίων

Ν.Δ. Στο παρά πέντε η απόσυρση των πλοίων

Στο παρά πέντε η απόσυρση των επικίνδυνων πλοίων, καταγγέλλει ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού, βουλευτής κ. Γιάννης Παπαθανασίου. Ειδικότερα, ο εν λόγω τομεάρχης δηλώνει ότι ‘τρεις μόλις ώρες […]

Στο παρά πέντε η απόσυρση των επικίνδυνων πλοίων, καταγγέλλει ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού, βουλευτής<...> κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

Ειδικότερα, ο εν λόγω τομεάρχης δηλώνει ότι 'τρεις μόλις ώρες πριν λήξει η προθεσμία που προβλέπεται από την κοινοτική οδηγία για την απόσυρση πλοίων που δεν καλύπτουν τι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε λίστα με 65 πλοία, που χρήζουν συμπληρωματικών εργασιών, στα οποία απαγόρευσε τον απόπλου. Ασφαλώς και είχε υποχρέωση να το κάνει. Όφειλε, όμως, να έχει δώσει αυτή την λίστα εδώ και καιρό στην δημοσιότητα και, ασφαλώς, πολύ περισσότερο όφειλε να έχει φροντίσει για την κάλυψη του κενού που θα δημιουργηθεί στα δρομολόγια μετά την πρώτη Οκτωβρίου 2000.

Παράλληλα ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι 'το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των προς απόσυρση πλοίων ανήκει στην μία εταιρία που, σχεδόν, μονοπωλεί τις γραμμές του Αιγαίου. Άλλο ένα αρνητικό αποτέλεσμα του μονοπωλίου που συνειδητά δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει, κάθε φορά, την ανεπάρκεια της. Στον τομέα της Ναυτιλίας τα έχει κάνει θάλασσα'.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024