Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣυνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Ακαδημίας Αθηνών για τη βιωσιμότητα του τουρισμού
Περιβάλλον

Συνεργασία Υπουργείου Τουρισμού και Ακαδημίας Αθηνών για τη βιωσιμότητα του τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Χρήστο Ζερεφό, συζητώντας για τη συνεργασία του Υπουργείου με την Ακαδημία Αθηνών στο νέο Παρατηρητήριο Θαλάσσιου και Παράκτιου Τουρισμού, επικεντρωμένη στη βιωσιμότητα και την επιστημονική υποστήριξη στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Ακαδημίας Αθηνών και εθνικό εκπρόσωπο για την κλιματική αλλαγή, Ομότιμο Καθηγητή της Ατμοσφαιρικής Φυσικής κ. Χρήστο Ζερεφό και συζητήσαν για τη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με την Ακαδημία Αθηνών για την υλοποίηση του προσφάτως θεσμοθετημένου Παρατηρητηρίου Θαλάσσιου και Παράκτιου Τουρισμού στη Μεσόγειο που συστάθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού.

Συμφώνησαν ότι έχει τεράστια σημασία η ισχυρή επιστημονική πλαισίωση – και μάλιστα στο ανώτατο ακαδημαϊκό επίπεδο- αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου εργαλείου μέτρησης και παρακολούθησης της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η παρακολούθηση και συλλογή στοιχείων βοηθά στον προσδιορισμό και την εφαρμογή τεκμηριωμένης πολιτικής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι για το Υπουργείο Τουρισμού είναι καθοριστικής σημασίας η προσαρμογή των πολιτικών για την ανάπτυξη του τουρισμού στις θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, να διέπεται και να συνδυάζεται με μέτρο, ισορροπία και όρους βιωσιμότητας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024
13/02/2024