Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑποκλεισμένη (ακόμα) αεροπορικά η Ταϊλάνδη
Σταδιακή η αποχώρηση των χιλιάδων τουριστών

Αποκλεισμένη (ακόμα) αεροπορικά η Ταϊλάνδη

Χιλιάδες τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ταϊλάνδη, καθώς εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόγκ, οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει και το αεροδρόμιο Ντον Μουεάνγκ, που εξυπηρετεί εσωτερικές πτήσεις…

Χιλιάδες τουρίστες παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ταϊλάνδη, καθώς εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο<...> της Μπανγκόγκ, οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει και το αεροδρόμιο Ντον Μουεάνγκ, που εξυπηρετεί εσωτερικές πτήσεις.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές, υποστηρικτές της Λαϊκής Συμμαχίας για τη Δημοκρατία, έχουν οχυρωθεί στο αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι. Τουλάχιστον 46 άτομα, όλοι μέλοι της αντιπολίτευσης, τραυματίστηκαν, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν χειροβομβίδα κοντά στα γραφεία του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, όπου έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του αερολιμένα, καμία πτήση δεν θα εξυπηρετηθεί για άλλες δύο ημέρες. Κατά συνέπεια, χιλιάδες τουρίστες θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, αφού εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο, οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει και το αεροδρόμιο Ντον Μουεάνγκ, που εξυπηρετεί εσωτερικές πτήσεις. Ο επαναπατρισμός των δεκάδων χιλιάδων ξένων παραθεριστών μπορεί να διαρκέσει και ένα μήνα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολάρν Τσαϊπραουάτ.

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Σομτσάι Ουονγκσάουατ, τον οποίον κατηγορούν για διαφθορά. Ο ίδιος -παρά και την προτροπή του αρχηγού του Στρατού- αρνείται να παραιτηθεί.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024