Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπογοητευμένη η ΠΟΕΤ από την Κυβερνητική Πολιτική για τα Τουριστικά Γραφεία
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Απογοητευμένη η ΠΟΕΤ από την Κυβερνητική Πολιτική για τα Τουριστικά Γραφεία

Απογοήτευση για την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος εκ μέρους της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Τουριστικά Γραφεία της χώρας εξέφρασε με χτεσινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ

Απογοήτευση για την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος εκ μέρους της Πολιτείας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Τουριστικά Γραφεία της χώρας εξέφρασε με χτεσινή της ανακοίνωση<...>η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού – ΠΟΕΤ, βασιζόμενη:

  • Στον πλήρη αποκλεισμό των Τουριστικών Γραφείων από τον Αναπτυξιακό Νόμο.
  • Στον αποκλεισμό των Τουριστικών Γραφείων και των Τουριστικών Πούλμαν από το συγκοινωνιακό έργο, το οποίο πρόσφατα ανατέθηκε μονοπωλιακά στα ΚΤΕΛ έως το 2019, για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
  • Στην μη θεσμική προστασία του Κλάδου, όπως στην περίπτωση της συνεχιζόμενης παράνομης κατοχής αδειών τουριστικών γραφείων από τα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με την 95/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για την οποία, παρά το γεγονός ότι έγινε δεκτή στις 25/4/07 από την προηγούμενη Υπουργό κ. Πετραλιά, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει έως σήμερα από τον ΕΟΤ για την εφαρμογή της και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
  • Στην αδικαιολόγητα καθυστερημένη χορήγηση της επιδότησης ανανέωσης των τουριστικών πούλμαν στους δικαιούχους, που έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα αλλά και ότι δεν έχει υπάρξει μέριμνα έως σήμερα για την παράταση ισχύος του Νόμου 3229/2004, προκειμένου να ανανεωθεί μεγαλύτερος αριθμός τουριστικών πούλμαν και να καλυφθεί η αρχική πίστωση των 100 εκατ. ευρώ.
  • Κλείνοντας την ανακοίνωση της η ΠΟΕΤ επεσήμανε: “Παρά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε ως Κλάδος, που γίνεται ακόμη δυσκολότερη από την αδιαφορία των αρμοδίων, τα Τουριστικά Γραφεία της χώρας επιδεικνύουν την μεγαλύτερη δυνατή εξωστρέφεια και συνεχίζουν να αποτελούν τους σημαντικότερους πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού στις διεθνείς αγορές. Με τόσο ελλειμματικές πολιτικές για κρίσιμους κλάδους, που επηρεάζουν το σύνολο της τουριστικής μας οικονομίας, σε συνδυασμό με τα γνωστά διαρθρωτικά προβλήματα, δεν είναι περίεργο που ο ελληνικός τουρισμός, παρά τα όποια βήματα προόδου έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, αδυνατεί να κατακτήσει την θέση που θα του άξιζε να έχει διεθνώς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024