Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Άλλο ένα πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό

ΣΕΤΕ: Άλλο ένα πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό

Άλλο ένα πλήγμα βρήκε τον ελληνικό τουρισμό και ανέδειξε την έλλειψη οργανωμένης πολιτικής στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων που άμεσα ή έμμεσα έχουν επιβαρυντικό αντίκτυπο στον τουρισμό. Με αφορμή τον θόρυβο […]

Άλλο ένα πλήγμα βρήκε τον ελληνικό τουρισμό και ανέδειξε την έλλειψη οργανωμένης πολιτικής στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων που άμεσα ή έμμεσα<...> έχουν επιβαρυντικό αντίκτυπο στον τουρισμό. Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τους πιθανούς μελλοντικούς σεισμούς αλλά και από την περιορισμένης έκτασης επιδημία της γρίπης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) έστειλε επιστολή προς την κυβέρνηση μέσω της οποίας εφιστά την προσοχή για την πρόληψη των αρνητικών επιπτώσεων στον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, η επιστολή του ΣΕΤΕ προς τους Κ. Σημίτη, Πρωθυπουργό, Χ. Πρωτόπαπα, Υπουργό Τύπου & ΜΜΕ, Γ. Παπανδρέου, Υπουργό Εξωτερικών, Β. Παπανδρέου, Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και Α. Παπαδόπουλο, Υπουργό Υγείας & Πρόνοιας αναφέρει τα ακόλουθα:

“Τα πρόσφατα συμβάντα των επιδημιών και της μελλοντολογίας πιθανών σεισμών, σε συνδυασμό με την ελλιπή και ασυντόνιστη ενημέρωση που τα ακολούθησε, έβλαψαν ιδιαίτερα τον ελληνικό τουρισμό, με απροσδιόριστο αυτή τη στιγμή κόστος για την εθνική οικονομία. Είναι γνωστό πόσο εύκολα -και όχι απαραίτητα κακοπροαίρετα- μπορεί να διαστρεβλωθεί η αλήθεια και να μεγεθυνθεί ένα συμβάν με ανυπολόγιστες μερικές φορές συνέπειες, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν ελαχιστοποιηθεί με απευθείας χειρισμούς και σωστή ενημέρωση.

Τα τελευταία γεγονότα ήρθαν σε συνέχεια μιας σειράς πρόσφατων παρόμοιων: σεισμών, πυρκαγιών, ναυαγίων, κλπ. Επειδή τίποτε δεν αποκλείει την εμφάνιση ανάλογων περιστατικών στο μέλλον και επειδή δεν μπορεί να αφήνονται απροστάτευτοι ο ελληνικός τουρισμός και η εθνική οικονομία, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να λάβει προληπτικά τα δέοντα μέτρα και να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα”.

Όπως προτείνει ο ΣΕΤΕ στην επιστολή του “Τα μέτρα πρέπει να έχουν δύο κατευθύνσεις: α) ενημέρωση (ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, διπλωματικές υπηρεσίες στο εξωτερικό, ταξιδιωτική & τουριστική βιομηχανία) και β) προετοιμασία για την αντιμετώπιση κρίσεων“.

Τέλος, ο ΣΕΤΕ τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση ότι “Η άμεση ίδρυση και λειτουργία ενός κέντρου έγκυρης πληροφόρησης και ενημέρωσης για όλα τα γεγονότα και καταστάσεις που επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα τον ελληνικό τουρισμό, κρίνεται απόλυτα αναγκαία και πρέπει να αποτελέσει μια από τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024