Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚοινή δράση για βιώσιμες θαλάσσιες συγκοινωνίες από ΕΛΙΜΕ και ΣΕΕΝ
Λιμένες

Κοινή δράση για βιώσιμες θαλάσσιες συγκοινωνίες από ΕΛΙΜΕ και ΣΕΕΝ

MoU Elime

Η στρατηγική συνεργασία φορέων επικεντρώνεται στην αναβάθμιση των λιμένων και την προώθηση ανταγωνιστικών, ασφαλών και περιβαλλοντικά βιώσιμων θαλασσίων συγκοινωνιών.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος κ. Θάνου Λιάγκου και του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κ. Διονύσιου Θεοδωράτου κατά τη διάρκεια Διοικητικού Συμβουλίου στην έδρα της ΕΛΙΜΕ, με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων στο πλαίσιο ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, ενίσχυσης, στήριξης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση σε τομείς και στα παρακάτω αντικείμενα.

Την από κοινού ενδυνάμωση της παρουσίας των δυο φορέων και την υποστήριξη θέσεων για τη βελτίωση της λιμενικής διακυβέρνησης, με γνώμονα την ασφάλεια την ανταγωνιστικότητα και την παροχή υψηλού επιπέδου θαλασσίων συγκοινωνιών.

Την κατάθεση προτάσεων, την αναζήτηση και αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων για στήριξη έργων και δράσεων κοινού ενδιαφέροντος. Την αντιμετώπιση δομικών εμποδίων και ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού λιμενικού συστήματος υπό το πρίσμα του διεθνούς ανταγωνισμού, τη χρήση νέων περιβαλλοντικών τεχνολογιών και την προετοιμασία των λιμένων να δεχθούν τα νέα πλοία που τώρα σχεδιάζονται και πολύ σύντομα θα πλέουν στις θάλασσές μας. Επίσης, την ανάδειξη του ρόλου των λιμένων και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στην ευρύτερη οικονομική κοινωνική τουριστική και οικονομική ανάπτυξη και συνοχή των νησιωτικών περιοχών.

Στη μεταξύ των δυο φορέων συνεργασία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην προσαρμογή των λιμένων για τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Θαλασσίου Χώρου αναφορικά με τη χρήση της ηλεκτρικής ενεργείας και την εφαρμογή των συστημάτων Onshore Power Supply, με τρόπο που να διασφαλίζεται η διαλειτουργικότητα και η συμβατότητα των συστημάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και την εξασφάλιση ενός πλαισίου λειτουργίας σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού. Επίσης συμφωνήθηκε η από κοινού υλοποίηση και παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος της μετάβασης στις νέες τεχνολογίες έτσι ώστε να συμβαδίσει η προετοιμασία των λιμένων με την προετοιμασία των πλοίων. Για την υλοποίηση και ουσιαστική εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας συστάθηκε κοινή ομάδα εργασίας με συμμετοχή στελεχών και των δυο φορέων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024