Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΑύξηση των εξερχομένων ταξιδιών από την Κίνα
Ταξίδια Κινέζων

Αύξηση των εξερχομένων ταξιδιών από την Κίνα

Ανακάμπτει όπως φαίνεται ο εξερχόμενος τουρισμός των Κινέζων, με έμφαση την Πρωτομαγιά.

Με βάση την έρευνα των ForwardKeys και Dragon Trail International, τα εξερχόμενα ταξίδια από την Κίνα αναμένεται να αυξηθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2023, με την περιοχή APAC να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο και ποσοστό ανάκαμψης 43%. Η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και η Ιαπωνία είναι οι πιο συνδεδεμένοι προορισμοί με την Κίνα και αυτοί οι προορισμοί παραμένουν δημοφιλείς μεταξύ των Κινέζων ταξιδιωτών παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς νωρίτερα μέσα στο έτος, όπως αναφέρει το SilkroadGreece.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα έρευνας καταναλωτών, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο είναι οι κορυφαίες επιλογές για τους ταξιδιώτες στην ηπειρωτική Κίνα, ακολουθούμενες από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Η Γαλλία και η Αυστραλία είναι οι κορυφαίοι μακρινοί προορισμοί για τους Κινέζους ταξιδιώτες φέτος.

Η καλοκαιρινή σεζόν της αεροπορικής βιομηχανίας ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και η χωρητικότητα θέσεων για κινεζικά εξερχόμενα ταξίδια έχει ενισχυθεί, με την Αφρική και τη Μέση Ανατολή να αυξάνονται περισσότερο. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο πιο καλά συνδεδεμένος προορισμός στην περιοχή, με μερίδιο 44%.

Λόγω της τρέχουσας απουσίας απευθείας πτήσεων μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, το Χονγκ Κονγκ και η Σεούλ γίνονται ακόμη πιο δημοφιλή για τη σύνδεση με τις ΗΠΑ. Όσον αφορά στην επερχόμενη Εργατική Πρωτομαγιά, οι πύλες είναι ανοιχτές για τα ταξίδια των Κινέζων στην Ευρώπη, όμως και ο εσωτερικός τουρισμός εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο, ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα βαλάντια των ταξιδιωτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024