Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΦορητά συστήματα ξενάγησης για επισκέπτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Φορητά συστήματα ξενάγησης για επισκέπτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Φορητά συστήματα, τελευταίας τεχνολογίας, για την ξενάγηση επισκεπτών θα αποκτήσουν σύντομα 15 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας μας,ώστε να παρέχεται στον επισκέπτη ξενάγηση με εικόνα, βίντεο, χάρτες και πλήθος […]

Φορητά συστήματα, τελευταίας τεχνολογίας, για την ξενάγηση επισκεπτών θα αποκτήσουν σύντομα 15 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας μας,<...>ώστε να παρέχεται στον επισκέπτη ξενάγηση με εικόνα, βίντεο, χάρτες και πλήθος πληροφοριών, μέσω μιας μικρής και ανθεκτικής συσκευής, όπως δηλαδή συμβαίνει και σε μουσεία του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει `Το Βήμα`, πρόκειται για συστήματα ξενάγησης με πολυμέσα, ο διαγωνισμός για τα οποία είχε αρχίσει από το 2000, είχε προκύψει ανάδοχος (η Hewlett Packard), αλλά η υλοποίηση δεν είχε γίνει ακόμη. Το έργο είχε προκηρυχθεί από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού και είναι ενταγμένο στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ το κόστος του είναι 9,5 εκατ. ευρώ με υλοποίηση το 2008.

Το νέο σύστημα ξενάγησης θα εγκατασταθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Ακρόπολη, στην Ολυμπία και στο μουσείο, στους Δελφούς και στο μουσείο, στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στην Επίδαυρο, στη Λίνδο, στις Μυκήνες, στην Κνωσό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024