Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναγκαστική προσγείωση Boeing 787 Dreamliner της ANA στην Ιαπωνία
Αεροπορικές εταιρείες

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 787 Dreamliner της ANA στην Ιαπωνία

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ένα Boeing 787 της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας All Nippon Airways, εξαιτίας καπνού που εκδηλώθηκε σε τμήμα του αεροσκάφους. Το Boeing 787 πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από το Ούμπε στο Τόκιο με 129 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος.

Boeing 787 Dreamliner της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας All Nippon Airways (ANA) πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σήμερα στην Ιαπωνία, όταν ανιχνεύθηκε καπνός σε τμήμα του αεροσκάφους. “Στη διάρκεια της πτήσης ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ειδοποιήθηκε για πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε ηλεκτρικό συσσωρευτή. Ερευνούμε τι ακριβώς συνέβη”, δήλωσε εκπρόσωπος της ΑΝΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η ANA στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η ειδοποίηση αφορούσε την παρουσία καπνού σε τμήμα του αεροσκάφους στο οποίο βρισκόταν ηλεκτρικός συσσωρευτής, από τον οποίο ξεκίνησε το πρόβλημα.

Πρόκειται για το έβδομο περιστατικό που σημειώνεται στις ιαπωνικές αεροπορικές εταιρείες ΑΝΑ και Japan Airlines ( JAL) μέσα σε δύο εβδομάδες. Τα περιστατικά αυτά ανάγκασαν την ΑΝΑ να καθηλώσει τα 17 αεροσκάφη Dreamliner που διαθέτει και λίγο αργότερα έκανε το ίδιο και η JAL με τα επτά δικά της αεροσκάφη.

Το ιαπωνικό Υπουργείο Μεταφορών ιδιαίτερα ανήσυχο έκανε λόγο για “σοβαρό περιστατικό” και έστειλε ειδικούς στο αεροσκάφος του προσγειώθηκε στη νότια Ιαπωνία.

Το Boeing 787 πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από το Ούμπε στο Τόκιο με 129 επιβάτες και οκτώ μέλη του πληρώματος. Αρκετοί επιβαίνοντες τραυματίστηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας τις ειδικές τσουλήθρες στο αεροδρόμιο Τακαμάτσου, στο Σικόκου, τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας.

Ο όμιλος Boeing ανακοίνωσε πως “θα συνεργαστεί με τους πελάτες του και τις αρμόδιες αρχές” για να διαφωτίσει τα αίτια των ατυχημάτων αυτών. Το νέο αυτό περιστατικό αμαυρώνει ακόμα περισσότερο τη φήμη των αεροσκαφών Dreamliner, τα οποία έχουν παρουσιάσει από τον πρώτο μήνα της εκμετάλλευσής τους τεχνικά προβλήματα.

“Είναι αλήθεια πως το αεροσκάφος παρουσίασε πρόσφατα μια σειρά προβλημάτων”, παραδέχτηκε η εκπρόσωπος της ΑΝΑ και διευκρίνισε: “Προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε ότι το σημερινό πρόβλημα είχε κάτι κοινό με τα προηγούμενα”.

Οι βλάβες στα Boeing 787 των ιαπωνικών αεροπορικών εταιρειών έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο κοινό, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος ζήτησε την διεξαγωγή επίσημης έρευνας σε όλα τα σκάφη της JAL. “Πιστεύω ότι οι Ιάπωνες πολίτες ανησυχούν πολύ ακούγοντας κάθε ημέρα για τα προβλήματα των Boeing 787 Dreamliner”, επισήμανε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024