Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςWTTC προς κυβερνήσεις: 'Βοηθείστε οικονομικά, αλλιώς ο παγκόσμιος τουρισμός καταρρέει'
Οργανισμοί

WTTC προς κυβερνήσεις: 'Βοηθείστε οικονομικά, αλλιώς ο παγκόσμιος τουρισμός καταρρέει'

Ανοιχτή επιστολή της προέδρου και CEO του WTTC, στην οποία ζητούνται τρία οικονομικά μέτρα: α) οικονομική βοήθεια προς τους εργαζομένους του τουρισμού, β) απεριόριστα άτοκα δάνεια στις τουριστικές επιχειρήσεις και γ) άρση όλων των φόρων, τελών και οικονομικών απαιτήσεων από τον τουριστικό τομέα με άμεση ισχύ τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Σε μια δραματική επιστολή προς τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, η πρόεδρος και CEO του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδιών (WTTC), Gloria Guevara, απευθύνει έκκληση βοήθειας για την επιβίωση του τουριστικού τομέα που έχει πληγεί πολλαπλά από την επιδημία του COVID-19.

Στην επιστολή η κα Guevara επισημαίνει:

“Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι είμαστε σε ‘αχαρτογράφητα νερά’. Η πανδημία του κορονοϊού COVID-19 σημαίνει ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια απειλή σε πολλαπλά μέτωπα που δεν παρατηρούνται σε χρόνο ειρήνης. Ο τουριστικός τομέας είναι απίστευτα εκτεθειμένος και εκτιμούμε ότι διακινδυνεύονται 50 εκατ. θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Για να το πούμε ξακάθαρα, τα ταξίδια και ο τουρισμός αντιμετωπίζουν αγώνα επιβίωσης.

Τα ταξίδια είναι η ραχοκοκαλιά των οικονομιών σε όλο τον κόσμο. Παρέχουν βασικό ρευστό και εσωτερικές επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ενεργοποιούν κάθε τομέα. Τα στοιχεία του WTTC δείχνουν ότι ο τουρισμός συμβάλλει στο 10,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ και με 320 εκατ. θέσεις εργασίας. Είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας στις πέντε νέες θέσεις εργασίας και, επί οκτώ διαδοχικά χρόνια ξεπέρασε σε ανάπτυξη τους ρυθμούς της παγκόσμιας οικονομίας.

Χωρίς τα ταξίδια και τον τουρισμό οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, το WTTC, που αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα ταξιδιών και τουρισμού, καλεί τις κυβερνήσεις όλων των χωρών να αναλάβουν άμεση δράση για να διασφαλίσουν την επιβίωση αυτού του κρίσιμου τομέα δημιουργίας θέσεων εργασίας. Όχι σύντομα. Όχι σε μερικές εβδομάδες. ΤΩΡΑ. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα κοστίσει σε εκατομμύρια χαμένες θέσεις εργασίας και σχεδόν ανυπολόγιστες ζημιές παγκοσμίως.

Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουμε δράση. Προτείνουμε τρία βασικά μέτρα που θα προστατεύσουν την επιβίωση των εκατομμυρίων ανθρώπων που βασίζονται στον τουρισμό για την επιβίωση και την ευημερία τους στις επόμενες δύσκολες εβδομάδες και μήνες:

Πρώτον, πρέπει να χορηγηθεί οικονομική βοήθεια για την προστασία των εισοδημάτων εκατομμυρίων εργαζομένων στον τομέα, που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Δεύτερον, οι κυβερνήσεις πρέπει να επεκτείνουν ζωτικά, απεριόριστα άτοκα δάνεια στις διεθνείς τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και στα εκατομμύρια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ως κίνητρο για να αποφευχθεί η κατάρρευση τους.

Τρίτον, όλοι οι κυβερνητικοί φόροι, τέλη και οικονομικές απαιτήσεις στον τομέα των ταξιδιών θα πρέπει να αρθούν, με άμεση ισχύ τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις κάνουν από τη μεριά τους ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τους υπαλλήλους τους. Προτείνουμε τρία ζωτικά μέτρα, τα οποία, πρισθετικά με κεφάλαια ανάκαμψης, θα προστατεύσουν έναν τομέα ο οποίος ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατάρρευση.

Καλούμε τον κόσμο να αναλάβει επείγουσα και άμεση δράση για να αποτρέψει αυτή η παγκόσμια υγιονομική κρίση να γίνει μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή. Το να μην κάνετε τίποτα δεν είναι επιλογή.

Ζητάμε από κάθε κυβέρνηση να λάβει δραστικά και αποφασιστικά μέτρα τώρα για να διατηρήσει και να προστατεύσει τη συμβολή του τουριστικού τομέα, από τον οποίο εξαρτώνται πάνω από 320 εκατ. άνθρωποι και οι οικογένειές τους για την επιβίωσή τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024