Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Cyprus Airways παρέλαβε τα δύο πρώτα της Airbus A220
Αεροπορικές εταιρείες

Η Cyprus Airways παρέλαβε τα δύο πρώτα της Airbus A220

Τα δύο πρώτα αεροσκάφη αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο της Cyprus Airways τις επόμενες ημέρες και θα εκτελούν δρομολόγια προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της εταιρείας.

Η Cyprus Airways, η αεροπορική σημαία των νησιών, καλωσόρισε τα δύο πρώτα της Airbus A220 κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στον ιδιωτικό και προεδρικό Αεροσταθμό, Skylink Services Ltd, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης ο υπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής, αξιωματούχοι που εκπροσωπούσαν τα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, αξιωματούχοι της Πολιτικής Αεροπορίας και των Αεροδρομίων Hermes, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και ο μέτοχος, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση της Cyprus Airways.

Κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του ο Paul Sies, διευθύνων σύμβουλος της Cyprus Airways, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στην ιστορία της Cyprus Airways. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τα δύο πρώτα αεροσκάφη Airbus A220 στο στόλο μας.

«Από αερομεταφορέας A320, η μετάβαση στο προηγμένο A220-300 σηματοδοτεί ένα αξιοσημείωτο ορόσημο και μια νέα εποχή για εμάς. Σηματοδοτεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στο μετασχηματιστικό ταξίδι της Cyprus Airways για να προσφέρει μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία επί του αεροσκάφους, να βελτιώσει την επιχειρησιακή της αποτελεσματικότητα και να μειώσει σημαντικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Αυτό το αεροσκάφος διακρίνεται για τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του και ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το όραμά μας να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της άνεσης των επιβατών και της επιχειρησιακής αποδοτικότητας», πρόσθεσε ο κ. Sies.

Με τη μεγαλύτερη στην κατηγορία του καμπίνα, το 150θέσιο A220-300 προσφέρει στους επιβάτες απαράμιλλη άνεση. Το αεροσκάφος διαθέτει, μεταξύ άλλων, τα φαρδύτερα οικονομικά καθίσματα από κάθε άλλο αεροσκάφος με μονό διάδρομο, μεγάλα και πανοραμικά παράθυρα, τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο πάνω από το κεφάλι, την πιο αθόρυβη καμπίνα στην κατηγορία του και εγκαταστάσεις φόρτισης usb.

Τα σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του αεροσκάφους περιλαμβάνουν την ασυναγώνιστη αποδοτικότητα καυσίμου με 25% μείωση των εκπομπών CO2 ανά θέση, 50% μείωση των εκπομπών NOx σε σχέση με τα βιομηχανικά πρότυπα και 50% μικρότερη επιφάνεια αποτυπώματος θορύβου σε σχέση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

«Η Cyprus Airways έχει δεσμευτεί για βιώσιμα ταξίδια και η φιλοσοφία μας εκφράζεται με το αεροσκάφος A220-300. Αυτό το αεροσκάφος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση μιας πιο πράσινης, πιο βιώσιμης ταξιδιωτικής εμπειρίας και ανώτερης άνεσης για τους πελάτες μας», κατέληξε ο κ. Sies.

Τα δύο αεροσκάφη αναμένεται να ενταχθούν στο στόλο της Cyprus Airways τις επόμενες ημέρες και θα εκτελούν δρομολόγια προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της εταιρείας.

Τα αεροσκάφη πέταξαν στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα από το Mirabel του Κεμπέκ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα του προγράμματος Airbus A220.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024