Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαAviation Career Day: Ενημέρωση για καριέρα στον αεροπορικό χώρο
Ημερίδα

Aviation Career Day: Ενημέρωση για καριέρα στον αεροπορικό χώρο

Η ημερίδα Aviation Career Day απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει όλους όσους αγαπούν την αεροπορία και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με αυτή.

Η Aviation Career Day, που πραγματοποιείται στις 24 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Inter-Continental, είναι ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού αφιερωμένη στον αεροπορικό κλάδο και στα συναφή με αυτόν επαγγέλματα. Η εκδήλωση διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και έρχεται να καλύψει τις ανάγκες ενημέρωσης του διευρυνόμενου κλάδου επαγγελματικής αεροπορικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η θεματολογία της εκδήλωσης καλύπτει σφαιρικά όλο τον αεροπορικό χώρο ξεκινώντας από το πτητικό κομμάτι (Πολιτικό και Στρατιωτικό) και καταλήγοντας στην επίγεια εξυπηρέτηση, τους μηχανικούς και τους επιμελητές. Μια επιπλέον ενδιαφέρουσα ματιά αφορά στο επάγγελμα του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε άτομα που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν στον αεροπορικό χώρο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει όλους όσους αγαπούν την αεροπορία και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με αυτή.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Ποιά είναι τα επαγγέλματα του αεροπορικού χώρου;
  • Πώς εκπαιδεύομαι για αυτά τα επαγγέλματα;
  • Πού εκπαιδεύομαι για αυτά τα επαγγέλματα;
  • Πού εργάζομαι όταν τελειώσω τις σπουδές μου;

Προκειμένου να απαντηθούν όλα τα παραπάνω, η εκδήλωση έχει δομηθεί γύρω από τρεις άξονες. Κάθε ένας από αυτούς τους άξονες συμπληρώνει τους άλλους δύο και όλοι μαζί παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του αεροπορικού χώρου και των εμπλεκόμενων επαγγελμάτων.

Μέσω των ομιλιών – παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια εμπεριστατωμένη άποψη των επαγγελμάτων που τους ενδιαφέρουν μέσα από τις εμπειρίες επιτυχημένων επαγγελματιών.

Στο χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν άμεσα σε επαφή με τις σχολές και να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που τους ενδιαφέρουν.

Τέλος, στον χώρο του Recruiting οι ήδη επαγγελματίες θα μπορούν να υποβάλουν επιτόπου το βιογραφικό τους σημείωμα και να επιδιώξουν το ενδεχόμενο απασχόλησής τους στις αεροπορικές εταιρείες που τους ενδιαφέρουν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
10:10 – 10:40: Καριέρα στην Πολεμική Αεροπορία (ομιλητής: Σμηναγός (Ι) κ. Πολίτης )
10:40 – 11:00: Καριέρα στην Αεροπορία Στρατού (ομιλητής: Αντ/χης (ΑΣ) Ε. Οικονόμου )
11:00 – 11:30: Καριέρα ως Χειριστής Αερογραμμών (ομιλητής: t.b.a. )
11:30 – 12:00: Εκπαίδευση του Επαγγελματία Χειριστή Αεροσκαφών 0 – ATPL (ομιλητής: κος Α. Παπαπαντελής, Senior Manager, F.A.S. Rhodos Pilots Academy )
12:00 – 12:30: Εκπαίδευση και καριέρα του Επαγγελματία Χειριστή Ελικοπτέρων (ομιλητής: Jetstream Aviation Academy)
12:30 – 12:50: Υγειονομικές απαιτήσεις για χειριστές αεροσκαφών (ομιλητής: Δρ. Ι. Δημητρακόπουλος, ΑΜΕ )
12:50 – 13:10: Το επάγγελμα της αεροσυνοδού / του φροντιστή (ομιλητής: κα Σχινά, προϊσταμένη Πληρώματος Καμπίνας, Olympic Air)
13:10 – 13:30: Το μέλλον του επαγγέλματος (ομιλητής: Horizon Aviation Academy)
13:30 – 13:50: Το επάγγελμα του Μηχανικού Αεροσκαφών (ομιλητής: Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία )
13:50 – 14:20: Το επάγγελμα του Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας – Γλωσσικές απαιτήσεις για ελεγκτές και πιλότους κατά ICAO (ομιλητής: κ. Κ. Πατούρας, Ε.Ε.Κ., Κ.Ε.Π.ΑΘ.)
14:20 – 14:40: Στέλεχος Επίγειας Εξυπηρέτησης – Ground Handling Agent (ομιλητής: κ Σ. Ανυφαντής, Ramp Manager Αθηνών, Goldair )
14:40 – 15:00: Το επάγγελμα του Σύμβουλου Αερομεταφορών (ομιλητής: δρ. Α. Παπαθεοδώρου, δ/νων σύμβουλος DATTEA Consulting )
15:00 – 15:30: Τα επαγγέλματα του αεροδρομίου (ομιλητής: κα Α. Γιασεμή, προϊσταμένη Στελέχωσης Προσωπικού, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024