Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΣΙΤΕΣΑΠ: Όχι στην επικείμενη αποκρατικοποίηση της μαρίνας Αλίμου χωρίς σχεδιασμό
Θαλάσσιος τουρισμός

ΣΙΤΕΣΑΠ: Όχι στην επικείμενη αποκρατικοποίηση της μαρίνας Αλίμου χωρίς σχεδιασμό

Στο πλαίσιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή νομικών υπηρεσιών προς το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με την αξιοποίηση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Αλίμου, Ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) κ. Αλέξανδρος Μαζαράκης επισημαίνει τις θέσεις του συνδέσμου.

Η μαρίνα Αλίμου είναι μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες της bορειοανατολικής Μεσογείου. Αποτελεί τη “βιτρίν”α του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού γιατί είναι η μόνη μαρίνα στην Αττική που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από επαγγελματικά σκάφη.
 
Στο πλαίσιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παροχή νομικών υπηρεσιών προς το ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με την αξιοποίηση του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Αλίμου, Ο πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) κ. Αλέξανδρος Μαζαράκης επισημαίνει τις παρακάτω θέσεις του συνδέσμου, τις οποίες οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους.
 
Ο ΣΙΤΕΣΑΠ ζητά:
 
1. Τη σύσταση συγκρότησης επιτροπής για την τεχνική μελέτη εκπόνησης αξιοποίησης της μαρίνας, με τη συμμετοχή του φορέα μας, ως θεσμικό όργανο, και των Νομικών Συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ.
2. Να διατηρηθεί ο επαγγελματικός χαρακτήρας της μαρίνας Αλίμου και το τιμολόγιο για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με ειδικό όρο στην προκήρυξη.
3. Τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών, την αύξηση θέσεων ελλιμενισμού και τη διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη.
 
Για εμάς τους επαγγελματίες, η μαρίνα Αλίμου θεωρείται η ‘καρδιά’ του ελληνικού yachting, ιδιαίτερης ζωτικής σημασίας, τόσο για τον Δήμο Αλίμου, Π. Φαλήρου, όσο και για τους χιλιάδες εργαζομένους αλληλένδετων επιχειρήσεων/φορέων της τοπικής κοινότητας, που συμβάλουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (yachting) και στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας. 
 
Σε περίπτωση διαδικασίας αποκρατικοποίησης της μαρίνας Αλίμου, χωρίς ειδική πρόβλεψη και σχεδιασμό για τη προστασία των συμφερόντων των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο, η όλη διαδικασία ‘θα μας βρει αντίθετους’. 
 
Βασικός στόχος μας είναι: η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού (yachting), η διατήρηση, και η ενίσχυση θέσεων απασχόλησης με ταυτόχρονη αύξηση επισκεπτών/τουριστών υψηλού εισοδήματος, οι οποίοι θα συνεισφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη (μέσω εισροής συναλλάγματος) στο ΑΕΠ της χώρας μας.
 
Ο Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. είναι υπέρ των παρεμβάσεων αναβάθμισης των υφιστάμενων λιμενικών – χερσαίων υποδομών και ποιότητας υπηρεσιών του τουριστικού λιμένα Αλίμου, με την ταυτόχρονη διασφάλιση του χαμηλού κόστους ελλιμενισμού για τα επαγγελματικά σκάφη, γεγονός που δεν έχει συμβεί στις ήδη ιδιωτικοποιημένες υφιστάμενες μαρίνες.

 

 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024