Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΜνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τη Wyndham Hotels & Resorts
Τουριστική εκπαίδευση

Μνημόνιο συνεργασίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με τη Wyndham Hotels & Resorts

wydham
Ο αναπλ. κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)" δρ. Δημήτρης Στεργίου.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι το μοναδικό δημόσιο Πανεπιστήμιο της χώρας που προσφέρει εδώ και σχεδόν 30 χρόνια σπουδές αποκλειστικά Εξ αποστάσεως, χωρίς δέσμευση χώρου και χρόνου, με πάνω από 50.000 αποφοίτους και 45.000 ενεργούς φοιτητές.

Μνημόνιο υπέγραψαν το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η Wyndham Hotels & Resorts για την από κοινού προώθηση της επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συνεργασία της Wyndham Hotels & Resorts, με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ενδεικτικά, το αντικείμενο της συνεργασίας, περιλαμβάνει:

  • Την ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και ερευνητικών συμπράξεων.
  • Την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. ημερίδες, εκδηλώσεις κ.ά.)
  • Την υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων και καινοτόμων πρωτοβουλιών.
  • Τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο φορέων.
  • Τη συμβολή από μέρους της Wyndham Hotels & Resorts στην υποβολή προτάσεων για πεδία που σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς και τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην εισαγωγή νέων θεματικών πεδίων και γνωστικών αντικειμένων στα σχετικά προγράμματα σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
  • Την οργάνωση δράσεων επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις συνθήκες εργασίας και τις επαγγελματικές ευκαιρίες των αποφοίτων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
themelidis

Ο κ. Βασίλης Θεμελίδης, περιφερειακός διευθυντής ΝΑ Ευρώπης, Wyndham Hotels & Resorts.

Ο αναπλ. κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΔΤΕ)” δρ. Δημήτρης Στεργίου ανέφερε σχετικά: “Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση καλωσορίζω τη νέα συνεργασία με την Wyndham Hotels & Resorts. Είμαι βέβαιος πως οι κοινές δράσεις που έχουν συμφωνηθεί με τον νέο εταίρο μας, ανταποκρίνονται πλήρως στον κοινό μας σκοπό να προσφέρουμε αξία στους φοιτητές μας, στην τουριστική αγορά εργασίας αλλά και την κοινωνία ευρύτερα. Η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και του τουριστικού επιχειρηματικού κόσμου, που αυτό το μνημόνιο συνεργασίας υποστηρίζει, αποτελεί σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειακός διευθυντής Νοτίου και Ανατολικής Ευρώπης της Wyndham Hotels & Resorts κ. Βασίλης Θεμελίδης δήλωσε: “Έχοντας θέσει υψηλούς στόχους στον κλάδο της φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συνεργασία που ξεκινήσαμε με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την υλοποίηση κοινών δράσεων σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο αλλά και την ανάδειξη των προοπτικών του κλάδου ως εξαιρετικής επαγγελματικής επιλογής για τους φοιτητές.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα με την επιστημονική της γνώση, μπορεί να προσφέρει πολλά στον ξενοδοχειακό χώρο. Αντίστοιχα, ο κλάδος της φιλοξενίας καταγράφοντας και επικοινωνώντας σε στοχευμένα ακαδημαϊκά κανάλια τις ανάγκες της αγοράς, μπορεί να οδηγήσει στην εισαγωγή νέων θεματικών πεδίων στα προγράμματα σπουδών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024