Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνΔιακοπή δραστηριοτήτων για την Preston Travel
Τουριστικά γραφεία

Διακοπή δραστηριοτήτων για την Preston Travel

Το τουριστικό γραφείο με έδρα το Barnet, Preston Travel που σταματήσε τη λειτουργία του, κατέχει επίσης την Preston Holidays και την Peltours. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 4.500 καταναλωτές με κρατήσεις σε εκκρεμότητα και 144 που βρίσκονται σε διακοπές.

Η εταιρεία Preston Travel, μητρική των Longwood Holidays και Amathus Holidays, διέκοψε τις δραστηριότητές της λόγω αφερεγγυότητας, όπως επιβεβαίωσε και ο ABTA (Association of British Travel Agents).

Το τουριστικό γραφείο με έδρα το Barnet κατέχει επίσης την Preston Holidays, η οποία πωλεί πακέτα διακοπών στα νησιά της Μάγχης, και την Peltours, εξειδικευμένη σε τουριστικά πακέτα για την Αίγυπτο. Η εταιρεία απασχολούσε 30 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 4.500 καταναλωτές με κρατήσεις σε εκκρεμότητα και 144 που βρίσκονται σε διακοπές.

Όσων η κράτηση περιλαμβάνει και πτήση μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση από την ΥΠΑ της Βρετανίας. Για οποιοδήποτε άλλο είδος κράτησης, δηλαδή πακέτα που αφορούν ταξίδια με πλοίο, λεωφορείο ή μόνο τη διαμονή, οι καταναλωτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ABTA.

Πολλοί από τους πελάτες που βρίσκονται ήδη σε διακοπές με πακέτα, καλύπτονται από το ATOL. Για όσους δεν είχαν πληρώσει και την πτήση τους και κρατήσεις μόνο με διαμονή, ο ABTA έχει λάβει μέτρα για να πληρώσει τα έξοδα στους ξενοδόχους για όσους τουρίστες είναι στο εξωτερικό, καθώς και για εκείνους που ταξιδεύουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο John de Vial, επικεφαλής οικονομικής προστασίας του ABTA, δήλωσε: “H Preston Travel είναι μία πολύ γνωστή, εδώ και πολύ καιρό, εταιρεία και με λύπη ανακοινώνουμε ότι έχει διακόψει τη δραστηριότητά της. Ο ABTA θα διευθετήσει την ταχεία επιστροφή για όποιους έχει κλείσει πακέτα διακοπών χωρίς πτήση ή μόνο διαμονή. Επίσης, διαβεβαιώνουμε σε όσους είναι ήδη στο εξωτερικό ή ταξιδεύουν εκτός της Βρετανίας αυτό το Σαββατοκύριακο σε παρόμοια ταξίδια, ότι θα επιδιώξουμε να εξασφαλίσουμε τη διαμονή τους σε άμεση συνεννόηση με τα ξενοδοχεία, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν το υπόλοιπο των διακοπών τους, χωρίς το άγχος της αποζημίωσης κατά την επιστροφή”.

Το τουριστικό γραφείο είχει αδειοδοτηθεί να μεταφέρει 23.543 επιβάτες για το 12μηνο που έληγε το Μάρτιο του 2014.

Η Preston απέκτησε την Longwood Holidays, που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Μαρόκο, το 2010. Η εταιρεία πούλησε την Kwik Travel το 2011, ως μέρος της στρατηγικής της να επικεντρωθεί στα βασικά σήματα Tour Operating που διέθετε.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την Preston Travel Centre στο Preston του Lancashire.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024