Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή'Πρέσβυρα' της Θεσσαλονίκης η Βρετανίδα συγγραφέας Victoria Hislop
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

'Πρέσβυρα' της Θεσσαλονίκης η Βρετανίδα συγγραφέας Victoria Hislop

Η δημιουργός του πετυχημένου μυθιστορήματος 'Το Νησί', Βρετανίδα συγγραφέας Victoria Hislop, μοιράστηκε τις βιωματικές εμπειρίες της με το κοινό στην World Travel Market, από τις επισκέψεις της στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συγγραφή του νέου της βιβλίου 'Το Νήμα', το οποίο περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη από το 1917 μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Για όλα όσα την ενέπνευσαν και συνεχίζουν να την εμπνέουν στη Θεσσαλονίκη μίλησε η διάσημη Βρετανίδα συγγραφέας Victoria Hislop στο Λονδίνο, ως επίσημη προσκεκλημένη στην παρουσίαση της πόλης σε ξένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες.

Την εκδήλωση οργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market που αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στη Βρετανία, αλλά και διεθνώς.

Η δημιουργός του πετυχημένου μυθιστορήματος “Το Νησί”, μοιράστηκε τις βιωματικές εμπειρίες της με το κοινό, από τις επισκέψεις της στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συγγραφή του νέου της βιβλίου “Το Νήμα”, το οποίο περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη από το 1917 μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

“Η Θεσσαλονίκη έχει ‘ψυχή’. Αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την πόλη είναι δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια, αν δεν την έχεις επισκεφθεί”, απάντησε η κα Hislop στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τα πλεονεκτήματα του προορισμού και μίλησε για όλα όσα τη γοητεύουν, ανάμεσά τους οι άνθρωποι, το ηλιοβασίλεμα, το απέραντο θαλάσσιο μέτωπο και το φαγητό.


Από αριστερά προς τα δεξιά, ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Γιώργος, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, η κα Victoria Hislop και ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος.

Η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ με στόχο αφ’ενός την εδραίωση της παρουσίας της Θεσσαλονίκης σε όλα τα διεθνή τουριστικά εκθεσιακά γεγονότα και αφ’ετέρου την αύξηση του αριθμού των Άγγλων επισκεπτών, οι οποίοι εμφανίζουν ανοδικές τάσεις (15.517 διανυκτερεύσεις το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, αύξηση 8,87% σε σχέση με πέρυσι). Η κα Hislop έγινε πόλος έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης όταν επισκέφθηκε το σταντ της ΕΞΘ. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία της στο ελληνικό περίπτερο, έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της με φόντο εικόνες από τη Θεσσαλονίκη κι εκείνη, ως άλλη “πρέσβειρα” του τουρισμού της πόλης δεν τους το αρνήθηκε και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα.

Η διάσημη συγγραφέας είχε την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που αφορούσε την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, τόσο με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, όσο  και με τους επικεφαλής του Γραφείου ΕΟΤ του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα επενδύει στην εξωστρέφεια κι επανέλαβε ότι οι εκτιμήσεις είναι ευοίωνες και για το 2014, κάνοντας λόγο για νέο ρεκόρ στον τουρισμό που θα ξεπεράσει τα 18 εκατ. αφίξεις. Το σταντ της ΕΞΘ επισκέφθηκαν επίσης σημαντικοί tour operators του εξωτερικού με προκαθορισμένα ραντεβού, οι οποίοι έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας με τη “νύμφη του Θερμαϊκού”.

“Τα μηνύματα είναι θετικά. Φέτος θα ισοσκελίσουμε τις περσινές απώλειες και ενδεχομένως να κλείσουμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο και αυτό ενισχύει την αισιοδοξία μας για το 2014”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη συνέντευξη που έδωσε στο ινδικό κανάλι Global News Network – G.N.N. Prakashan Pvt. Ltd.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Γιώργος, ενώ παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ABTA (Ένωσης Βρετανικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων) κ. Νόελ Ιωσηφίδης. Την ΕΞΘ εκπροσώπησαν εκτός από τον πρόεδρό της, ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. κα Έβελυν Χριστοπούλου και κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακολούθησε κλήρωση τριών ταξιδιωτικών πακέτων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη (αεροπορικά εισιτήρια business class – economy και διαμονή), προσφορές της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines και των ξενοδοχείων Hyatt Regency, Holiday Inn Thessaloniki και The Excelsior Hotel.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): ο Αντιπρόεδρος αης ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, τα μέλη του ΔΣ κα Έβελυν Χριστοπούλου και κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης, ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, η κα Victoria Hislop , η κ.κ. Δήμητρα Βοζίκη και Χριστίνα Καλογερά, αναπληρώτρια προΐσταμένη και προΐσταμένη του ΕΟΤ Βρετανίας & Ιρλανδίας και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κα Ευδοκία Τσατσούρη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024