Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΜάθημα ελληνικής παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής στο ‘Recipeace’ του Jamie Oliver στο Λονδίνο
Γαστρονομία

Μάθημα ελληνικής παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής στο ‘Recipeace’ του Jamie Oliver στο Λονδίνο

Ζύμες, πάστες και σιροπιαστά γλυκά με προέλευση από το αμμουδερό νησί της Αμμουλιανής έκλεψαν την οπτική και γευστική παράσταση στον κατάμεστο πολυχώρο γαστρονομίας του Notting Hill.

Τέσσερις νοικοκυρές από την Αμμουλιανή κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market προώθησαν στη βρετανική αγορά την εβδομαδιαία θεματική ενότητα του Mount Athos Area Kouzina με τίτλο “Η Προσφυγική Κουζίνα”.

Μάθημα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής με θέμα παραδοσιακά γλυκά Αμμουλιανής με άρωμα Ανατολής παρέδωσαν τέσσερις νοικοκυρές από τo καλοκαιρινό νησί στον πολυχώρο γαστρονομίας Recipeace by Jamie Oliver, μεταφέροντας στο Λονδίνο το γιορτινό κλίμα των λαμπρών, καλοκαιρινών γαστρονομικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στα λιμάνια, στα σοκάκια και στα fish restaurants του νησιού τον επόμενο Μάιο, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Mount Athos Area Kouzina 2014.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη “ναυαρχίδα” των γαστρονομικών πολυχώρων του Jamie Oliver στο Nottinig Hill, παρουσία 40 εκπροσώπων του Τύπου, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται δημοσιογράφοι από πολύ γνωστές εκδόσεις, που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη στη βρετανική αγορά.

Η πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης δημοσιογραφικής ομάδας του Jamie Magazine στην περιοχή, η οποία φωτογράφησε δεκάδες μεσογειακά και μοναστηριακά πιάτα, που θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω έκδοση τους αμέσως επόμενους μήνες.

Πριν από το προαναφερόμενο master class πραγματοποιήθηκε φωτογραφική και
περιγραφική παρουσίαση της προ του Άθω περιοχής, ενώ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Mount Athos Area Kouzina 2014, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τρίτο “πόδι” της Χαλκιδικής από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Στη συνέχεια οι τέσσερις αμμουλιανιώτισες παρέλαβαν την οργανωτική σκυτάλη και παρέδωσαν στους παρευρισκόμενους εξαιρετικά και απολαυστικά μαθήματα παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής, τα οποία ήταν αφιερωμένα στις μικρασιάτικες καταβολές τους. Μεταξύ άλλων δίδαξαν στους εκπροσώπους τύπου πώς παρασκευάζονται :
1. Τα Αμυγδαλωτά Λουλούδια Μικρασίας,
2. Η Φυλλωτή Βασιλόπιτα από την Προικόννησο,
3. Τα τηγανιτά Σαλμπουρέκια με γέμιση από μπαχάρια και ξηρούς καρπούς.

Ενθουσιασμένοι οι συμμετέχοντες προσπάθησαν να σχηματίσουν λουλουδένια μπισκότα, να ανοίξουν λεπτό παραδοσιακό φύλλο και να κλείσουν με ειδικό εργαλείο τη ζύμη από τα σαλμπουρέκια, ενώ το folder τους περιελάμβανε μεταξύ άλλων την ειδική έκδοση με τίτλο “Gastronomy & Wine – Mount Athos Area / Halkidiki”, η οποία περιέχει όλες τις προαναφερόμενες συνταγές.

Τα ίδια μαθήματα θα παραδοθούν στην Αμμουλιανή και στα Νέα Ρόδα την εβδομάδα από 2 έως 5 Ιουνίου 2014, ενώ θα εμπλουτιστούν με χορούς και τραγούδια, ώστε να μετατρέψουν τη γαστριμαργική παράδοση σε γλέντι και σε γιορτή ελληνική. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν ήδη σχηματίσει τουριστικό πακέτο, απευθυνόμενο σε μικρές ομάδες θεματικών επισκεπτών ή σε μεμονωμένους πελάτες, το οποίο έχει κοστολογηθεί και – κατά τη διάρκεια της WTM – έχει διοχετευθεί σε μικρά τουριστικά γραφεία γαστρονομικού τουρισμού της Βρετανίας.

Τις ίδιες ημερομηνίες 10 Βρετανοί εκπρόσωποι τύπου και αντίστοιχοι εκπρόσωποι των προαναφερόμενων γραφείων προσκλήθηκαν στην περιοχή, ώστε να συμμετάσχουν σε ταξίδι εξοικείωσης με τίτλο “Sail, Eat & Dance”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την Acrobat Yachting.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024