Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΤη συμφωνία Ε.Ε.-Η.Π.Α. για τα δεδομένα επιβατών επικροτεί η IATA

Τη συμφωνία Ε.Ε.-Η.Π.Α. για τα δεδομένα επιβατών επικροτεί η IATA

Με μεγάλη χαρά επικρότησε τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Η.Π.Α. για τη μεταβίβαση δεδομένων επιβατών η Ένωση Διεθνών Αερομεταφορών(International Air Transport Association – IATA). Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα σχολίασε ο […]

Με μεγάλη χαρά επικρότησε τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Η.Π.Α. για τη μεταβίβαση δεδομένων επιβατών η Ένωση Διεθνών Αερομεταφορών<...>(International Air Transport Association – IATA). Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της IATA, κ. Giovanni Bisignani, «πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των αεροπορικών εταιριών μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., μέσω των οποίων καθημερινά διακινούνται 105.000 επιβάτες». Εξάλλου, όπως σημείωσε «τα παγκόσμια κριτήρια είναι αυτά που κατέστησαν τις αερομεταφορές ως το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς. Παρόμοια πολιτική πρέπει να εφαρμοστεί τώρα και για την ασφάλεια».

Με αφορμή την επίτευξη της συμφωνίας, μετά από τόσες δικαστικές διαμάχες, ο κ. Bisignani υπογράμμισε την μέγιστη προσοχή που καλούνται να δείχνουν κυβερνήσεις σε θέματα ασφάλειας, τα οποία είναι εθνικής σημασίας. «Οι κυβερνήσεις πρέπει να προστατεύουν τους πολίτες τους παντού, είτε πρόκειται για δημόσια πάρκα, είτε για εμπορικά καταστήματα, είτε σχολεία είτε αεροπλάνα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Διευθυντής της IATA.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024