Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒίζα: Ανασταλτικός παράγοντας για τη διεύρυνση της τουριστικής κίνησης

Βίζα: Ανασταλτικός παράγοντας για τη διεύρυνση της τουριστικής κίνησης

“Έχουμε ελαχιστοποιήσει την έκδοση της βίζας στις 48 ώρες από την αίτηση, ενώ το ποσοστό των απορρίψεων είναι κάτω του 1,5%”. Αυτή τη δήλωση έκανεστο TravelDailyNews, διπλωματικός ακόλουθος τύπου ελληνικής […]

“Έχουμε ελαχιστοποιήσει την έκδοση της βίζας στις 48 ώρες από την αίτηση, ενώ το ποσοστό των απορρίψεων είναι κάτω του 1,5%”. Αυτή τη δήλωση έκανε<...>στο TravelDailyNews, διπλωματικός ακόλουθος τύπου ελληνικής πρεσβείας σε μεγάλη χώρα σπεύδοντας να υπεραμυνθεί των κατηγοριών που ακούγονται ότι καθυστερούν οι εκδόσεις βίζας προς τους ενδιαφερομένους.

Ωστόσο διαφορετική παρουσιάζεται η εικόνα από παράγοντες της αγοράς. “Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση του προβλήματος της βίζας” αναφέρει προς το TravelDailyNews ο διευθυντής τουριστικού τμήματος της Goldair κ. Αλέξης Μπαλτάς και συνεχίζει: “Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά. Οι κινήσεις πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές”. Το τουριστικό γραφείο που εκπροσωπεί ο κ. Α. Μπαλτάς μεταξύ άλλων έχει διεισδύσει και στην κινεζική αγορά στην οποία επίσης η κατάσταση είναι δύσκολη. “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ελληνική πολιτεία οργάνωσε γραφεία προώθησης του ελληνικού τουρισμού στο Πεκίνο και στη Σαγκάη τη στιγμή που δεν έχουν λυθεί δύο από τους βασικότερους ανασταλτικούς παράγοντες για την τουριστική κίνηση”, συμπληρώνοντας, “Εάν δεν επιλυθούν η πολυσυζητημένη απευθείας αεροπορική σύνδεση και από την άλλη το μεγάλο πρόβλημα έκδοσης βίζας δεν πρόκειται να αναπτυχθεί αυτή η αγορά”.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι η Goldair, έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον μεγαλύτερο δημόσιο τουριστικό οργανισμό της Κίνας, CITS, και σε περίπτωση που επιλυθούν τα προβλήματα, η Ελλάδα θα αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό για άλλες χώρες της Ευρώπης. Εύκολα καταλαβαίνει κανείς τα θετικά για τη χώρα μας από αυτή την εξέλιξη. Μένει να δούμε αν θα γίνει πραγματικότητα!

Χαρακτηριστικό ωστόσο είναι το στοιχείο ότι απαιτούνται πάνω από 15 μέρες για την έκδοση μίας βίζας. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αντίστοιχη βίζα π.χ. για τη Γερμανία, εκδίδεται το πολύ σε 48 ώρες, τότε ο Κινέζος τουρίστας δύσκολα θα δεχτεί να μπει στη διαδικασία και θα προτιμήσει μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, παρά το γεγονός ότι οι Κινέζοι επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Επενδύσεις Κινέζων στην Ελλάδα

Ως βάση για την διείσδυσή τους στις αναπτυσσόμενες χώρες βλέπουν οι Κινέζοι επιχειρηματίες την Ελλάδα. Η παρουσία κινεζικών εταιριών στη χώρα μας ως σήμερα είναι περιορισμένη, ωστόσο όμως δημιουργούνται θετικές προσδοκίες από την ελληνοκινεζική συνεργασία που ξεκίνησε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά και από την άρση της διπλής φορολόγησης η οποία ξεκίνησε από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων, οι κινεζικές εταιρίες που έχουν οργανωμένη παρουσία στην Ελλάδα είναι τρεις και πρόκειται για την ZTE Corporation η οποία ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες όπως και η Huawei, και τρίτη η Lenovo, που ασχολείται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024