Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜικρή αύξηση της τουριστικής κίνησης με ταυτόχρονη μείωση του μέσου χρόνου παραμονής

Μικρή αύξηση της τουριστικής κίνησης με ταυτόχρονη μείωση του μέσου χρόνου παραμονής

Αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 4-6% είναι το πιθανότερο σενάριο για το 2006 σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού), κ. Γεώργιο Δούκα, ο οποίος ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι μέχρι σήμερα…

Αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά 4-6% είναι το πιθανότερο σενάριο για το 2006 σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού), κ. Γεώργιο Δούκα, ο οποίος<...>ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει το 50% των προσφερόμενων τουριστικών πακέτων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον πρόεδρο της ΠΟΕΤ σε συνέντευξη στο TravelDailyNews στην συνεχή μείωση της μέσης παραμονής των τουριστών, με αποτέλεσμα η μικρή αύξηση των αφίξεων να μην είναι ικανή να εξισορροπήσει τις εισροές σε χρήματα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι τα τελευταία 30 χρόνια, η μέση παραμονή των τουριστών στη χώρα μας έχει μειωθεί κατά 40-50%.

Επιτακτική επίσης κρίνεται η ανάγκη ορθολογικότερης και πιο μελετημένης διαχείρισης των πόρων. Για παράδειγμα, αναφέρει ο κ. Γ. Δούκας, πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την προβολή για κάθε αγορά χωριστά (διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους), κάθε προϊόντος αλλά και για κάθε περιοχή της χώρας. Και όλα αυτά, βεβαίως, να είναι αποτέλεσμα έρευνας και μελέτης.

Σε σχέση με τον εμπλουτισμό του τουρισμού με νέα προϊόντα ο κ Δούκας αναφέρει: “Ο εμπλουτισμός του τουρισμού με νέα προϊόντα είναι αναγκαία για πολλούς λόγους, ανάμεσα στα άλλα και για την διεύρυνση της περιόδου. Για να μην είναι, όμως, η σχετική συζήτηση για τα νέα προϊόντα και τις νέες μορφές τουρισμού έκθεση ιδεών, απαιτείται πολιτική βούληση, σχεδιασμός για την ανάπτυξη των προϊόντων και νομοθετικές πρωτοβουλίες”.

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του κ. Γεώργιο Δούκα σύντομα στο TravelDailyNews.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024