Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΒρετανία: Καμία νέα χώρα στην 'πράσινη' λίστα, ακόμη εκτός τα ελληνικά νησιά
Τουριστική πολιτική

Βρετανία: Καμία νέα χώρα στην 'πράσινη' λίστα, ακόμη εκτός τα ελληνικά νησιά

Η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε στην 'πορτοκαλί' κατηγορία.

Καμία προσθήκη δεν έγινε στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης στη χθεσινή πρώτη αναθεώρηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλούνται το BBC και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Στις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών Grant Shapps, έγινε λόγος για “δύσκολη απόφαση” για την υποβάθμιση της Πορτογαλίας στην ‘πορτακαλί’ λίστα (με υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών με την επιστροφή των εκδρομέων)έγινε λόγος για “δύσκολη απόφαση”, επισημαίνοντας πως ελήφθη εξαιτίας του αυξανόμενου ρυθμού μολύνσεων στην Πορτογαλία, καθώς και ανησυχιών για νέα στελέχη του κορωνοϊού που μπορεί να αποδειχθούν ανθετικά στα εμβόλια. Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στην παραλλαγή της μετάλλαξης Δέλτα (ινδική μετάλλαξη).
Ακόμη επτά χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Αίγυπτος, Κόστα Ρίκα και Σρι Λάνκα, μπαίνουν στην “κόκκινη” λίστα.

Η αφαίρεση της Πορτογαλίας σημαίνει ότι η “πράσινη” λίστα αποτελείται πλέον από: Αυστραλία, Μπρουνέι, Νήσοι Φώκλαντ, Νήσοι Φερόε, Γιβραλτάρ, Ισλανδία, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, South Georgia και South Sandwich Islands, St Helena, Ascension και Tristan da Cunha.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024