Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροσοχή συστήνει ο Υπουργός Μεταφορών στους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Προσοχή συστήνει ο Υπουργός Μεταφορών στους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου

Την τήρηση των κανόνων ασφαλούς οδήγησης συνέστησε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης προς τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου σε σχετικές του δηλώσεις τονίζοντας ότι η τήρηση του ΚΟΚ […]

Την τήρηση των κανόνων ασφαλούς οδήγησης συνέστησε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης προς τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου σε σχετικές του δηλώσεις τονίζοντας ότι η τήρηση του ΚΟΚ σώζει ζωές. Αναφερόμενος στα<...> αποτελέσματα από την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ είπε «Στους δύο πρώτους μήνες από την εφαρμογή του τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Όχι μόνο διότι έχουν περιοριστεί τα τροχαία ατυχήματα, αλλά κυρίως η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών συμπεριφέρεται τηρώντας τους κανόνες του ΚΟΚ. Φορούν ζώνες και κράνος. Προσέχουν. Πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά των οδηγών που επιβεβαιώνουν ότι όταν θέλουμε, μπορούμε».

«Αυτό ενισχύει τη θέση του Υπουργείου Μεταφορών κι Επικοινωνιών να θεωρεί τους οδηγούς “συνεργάτες” στην προσπάθεια για τη μείωση των ατυχημάτων. Αυτός άλλωστε είναι κι ο λόγος που δίνουμε μεγάλο βάρος στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Ήδη ξεκινήσαμε μια μεγάλη εκστρατεία για την οδική ασφάλεια, με έμφαση την αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ένα ελκυστικό όσο και πλήρως επεξηγηματικό έντυπο για τον νέο ΚΟΚ διανεμήθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες οχήματα και ταχυδρομήθηκε σε εκατομμύρια σπίτια, σε όλη την Ελλάδα. Ένα έντυπο για τη χρήση κράνους διανεμήθηκε σε χώρους όπου συχνάζουν νέοι ενώ ένα ακόμη ειδικά σχεδιασμένο έντυπο θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες σε μηχανές, υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα τήρησης του ΚΟΚ. Είναι βαθιά μου πίστη ότι μόνο με επιμονή και διάρκεια στην εθνική αυτή προσπάθεια για τη μείωση των τροχαίων μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο υπουργός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024