Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβολή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Προβολή της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Την πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής του `Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα 2008` συγκάλεσε προχτές, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006,ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, με στόχο να εξεταστούν οι […]

Την πρώτη σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής του `Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα 2008` συγκάλεσε προχτές, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006,<...>ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, με στόχο να εξεταστούν οι τρόποι με τους οποίους η χώρα μας μπορεί να προβληθεί καλύτερα, δεδομένου ότι την ίδια χρονιά διοργανώνονται στο Πεκίνο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση χάρη στη διμερή συνεργασία με κινεζικούς φορείς για την παροχή τεχνογνωσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνου το 2008. Το σχετικό μνημόνιο υπεγράφη κατά την επίσημη επίσκεψή του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Κίνα τον περασμένο Ιανουάριο. Με το Μνημόνιο, οι δύο πλευρές συμφωνούν να δρομολογήσουν από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008, ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που θα έχουν ως στόχο την προβολή της χώρας μας – του Πολιτισμού και της Ιστορίας – μας στην Κίνα. Προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή προετοιμασία του όλου εγχειρήματος, αποφασίστηκε η σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους επτά διαφορετικών Υπουργείων.

Έτσι, στη προχτεσινή σύσκεψη παρέστησαν εκπρόσωποι των Υπουργείων: Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης Έρευνας & Τεχνολογίας, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουριστικής Ανάπτυξης, Εμπορικής Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Ο υπουργός Πολιτισμού παρουσίασε το σχεδιάγραμμα του “Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα”. Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να παρουσιασθεί μία συγκροτημένη, ενιαία εικόνα της χώρας μας, προκείμενου να έχουμε το μέγιστο δυνατό όφελος από τη συνεργασία με την Κίνα. Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή όλων των συναρμοδίων Υπουργείων καθώς, το κάθε Υπουργείο καλείται να συμβάλλει στην υλοποίηση του “Πολιτιστικού Έτους” και μπορεί να προτείνει την διοργάνωση εκδηλώσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Βουλγαράκης παρακάλεσε τους παριστάμενους εκπρόσωπους των Υπουργείων να παρουσιάσουν εντός δεκαπενθήμερου τις προτάσεις των υπουργείων τους για διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του “Πολιτιστικού Έτους”. Οι επιμέρους προτάσεις των διαφόρων υπουργείων θα διαμορφώσουν το γενικό πλαίσιο του “Πολιτιστικού Έτους”, το οποίο θα κατατεθεί προκειμένου να εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή. Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για το “Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα” προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουλίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024