Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο 20-40% η πτώση του τουρισμού σε περιοχές της Κέρκυρας

Στο 20-40% η πτώση του τουρισμού σε περιοχές της Κέρκυρας

Περιοχές των Δήμων Εσπεριών και Θιναλίων επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Μαϊου η βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, Aντζελα Γκερέκου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, […]

Περιοχές των Δήμων Εσπεριών και Θιναλίων επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Μαϊου η βουλευτής Κέρκυρας και Πολιτική Εκπρόσωπος<...> του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουρισμού, Aντζελα Γκερέκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε τουριστικές περιοχές του νομού Κέρκυρας αλλά και όλης της χώρας, είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, αλλά και να ενημερωθεί για την πορεία της τουριστικής κίνησης μέχρι σήμερα.

Το σύνολο των επαγγελματιών, επιβεβαίωσαν πτώση της τουριστικής κίνησης, την οποία προσδιόρισαν από 20 έως 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους και την αβεβαιότητα που τους διακατέχει σε σχέση με την συνέχεια της τουριστικής περιόδου.

Σημείωσαν δε πως η διαρκής πτώση της τουριστικής κίνησης που καταγράφεται από τα προηγούμενα χρόνια, προηγείται της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ οφείλεται στην ελλιπέστατη διαφημιστική προβολή, στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό, στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια και βέβαια στα προβλήματα υποδομών.

Επιπλέον, πολλοί επιχειρηματίες εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι παρά τα όσα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της πραγματικής οικονομίας εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, στην πραγματικότητα, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλουν οι ίδιοι, τελικά αποκλείονται αδικαιολόγητα από επενδυτικά προγράμματα, ή προγράμματα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων τους, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να προβούν σε επενδυτικές πρωτοβουλίες για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αντιθέτως, όπως τόνισαν, δεδομένων των προβλημάτων στην οικονομία και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, οδηγούνται διαρκώς σε νέα οικονομικά αδιέξοδα, ενώ οι επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Από την πλευρά της, η κα Γκερέκου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι επιβεβαιώνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις του τελευταίου διαστήματος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η σοβαρή μείωση της τουριστικής κίνησης, να περιοριστεί το επόμενο διάστημα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας σοβαρής μείωσης του τουριστικού εισοδήματος, η οποία θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους επαγγελματίες και στους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο και τελικά στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη οικονομία της Κέρκυρας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη της στην περιοχή, η κα Γκερέκου επανέλαβε πως το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει -χωρίς καμιά αμφιβολία- ότι στερείται οράματος, προβαίνει σε άστοχες ενέργειες και αδυνατεί σε εξοργιστικό βαθμό να κατανοήσει την πραγματικότητα και τις ανάγκες του ελληνικού τουρισμού.

Ωστόσο, συνέχισε η κ. Γκερέκου, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης οφείλει έστω και τώρα να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς, να στηρίξει ουσιαστικά τον τουριστικό κλάδο και τελικά την τοπική οικονομία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024