Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑπό τις 7-11 Ιουνίου 2010 τα Ποσειδώνια στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού
Πάνω από 80 χώρες και 20 εθνικές συμμετοχές

Από τις 7-11 Ιουνίου 2010 τα Ποσειδώνια στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού

Η 22η διοργάνωση των Ποσειδωνίων θα ανοίξει τις πύλες της τον Ιούνιο του 2010 για να υποδεχθεί την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον εκθεσιακό χώρο Ελληνικού στον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα Αθηνών. Ήδη τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη και οι σημαντικότεροι ναυτιλιακοί οργανισμού έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους και αναμένεται…

Η 22η διοργάνωση των Ποσειδωνίων θα ανοίξει τις πύλες της τον Ιούνιο του 2010 για να υποδεχθεί<...> την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον εκθεσιακό χώρο Ελληνικού στον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα Αθηνών. Ήδη τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη και οι σημαντικότεροι ναυτιλιακοί οργανισμού έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους και αναμένεται τα Ποσειδώνια για μια ακόμη φορά να αποτελέσουν το κορυφαίο γεγονός της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η τελευταία διοργάνωση των Ποσειδωνίων το 2008 σημείωσε αριθμούς ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 1.729 συμμετοχές από 80 χώρες, πάνω από 17.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα φιλοξενήθηκαν προσωπικότητες και αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο που απέφεραν στη χώρα μας συνάλλαγμα της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ, με τους τομείς εστίασης και τουρισμού να επωφελούνται άμεσα. Χαρακτηριστικά κατά την έκθεση του 2008, πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με αποφάσεις και μνημόνια που υπεγράφησαν τόσο μεταξύ κυβερνήσεων ναυτικών κρατών όσο και ναυτιλιακών εταιρειών.

Κορυφαίες διεθνείς εταιρείες εκπροσωπώντας όλο το φάσμα των ναυτιλιακών και των σχετικών με το χώρο τομέων, συμπεριλαμβανομένων ναυπηγικών και ναυπηγό-επισκευαστικών μονάδων, νηογνωμόνων, ναυλομεσιτών, P&I Clubs, τραπεζών, προμηθευτών εξοπλισμού, εταιρειών υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμού και τεχνικής υποστήριξης κτλ, συμμετέχουν παραδοσιακά σε κάθε διοργάνωση επιβεβαιώνοντας ότι τα Ποσειδώνια αποτελούν το τέλειο περιβάλλον για σύναψη συμφωνιών και οικοδόμηση δικτύου επαφών, συνταιριάζοντας τις ανάγκες των αγοραστών με τα χαρτοφυλάκια προϊόντων και υπηρεσιών των προμηθευτών.

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές προβλέψεις, η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να εκσυγχρονίζει το στόλο της, αποδεικνύοντας ότι ο δυναμικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας διατηρεί την παγκόσμια αυτοδυναμία και αναγνώριση του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied, οι Έλληνες εφοπλιστές το πρώτο τρίμηνο του 2009, προχώρησαν στην αγορά 38 πλοίων έναντι 636,2 εκατ. δολαρίων (27 φορτηγά, 9 δεξαμενόπλοια και 2 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση παρά τη διεθνή μείωση κινητικότητας λόγω της οικονομικής κρίσης. Την δεύτερη θέση, καταλαμβάνει η Κίνα, με 31 πλοία, τα οποία αντιστοιχούν σε δαπάνη 223,4 εκατ. δολαρίων.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Βενιάμης τονίζει τα εξής: «Η ελληνική ναυτιλία, μπορεί, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη πείρα της αλλά και συγκριτικά πλεονεκτήματα (όπως το μέγεθος, η σύνθετη δομή και η μικρή μέση ηλικία του εμπορικού της στόλου), να σχεδιάσει ήδη σε συνθήκες κρίσης, το νέο, υγιές ναυτιλιακό περιβάλλον, που θα της επιτρέψει να επανέλθει σύντομα στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων της…»

Τα «Ποσειδώνια 2010» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ενώσεως Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, της Ενώσεως Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024