Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη για τον συνεδριακό τουρισμό υπό τον `Αρη Σπηλιωτόπουλο
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη για τον συνεδριακό τουρισμό υπό τον `Αρη Σπηλιωτόπουλο

Η αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν τη συνεδριακή αγορά της χώρας και η κωδικοποίηση συγκεκριμένων θεσμικών παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού και την αποτελεσματικότερη προώθηση του συνεδριακού προϊόντος της Ελλάδας στη διεθνή αγορά συνεδρίων και συναντήσεων…

Η αντιμετώπιση χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν τη συνεδριακή αγορά της χώρας και η κωδικοποίηση συγκεκριμένων θεσμικών παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού<...>και την αποτελεσματικότερη προώθηση του συνεδριακού προϊόντος της Ελλάδας στη διεθνή αγορά συνεδρίων και συναντήσεων, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προχτές, Τετάρτη, στον ΕΟΤ, με πρωτοβουλία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Τους συμμετέχοντες χαιρέτησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ο οποίος τόνισε ότι “ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και βασικό άξονα της πολιτικής του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του εθνικού τουριστικού προϊόντος”.

Στη σύσκεψη, που διεξήχθη υπό την προεδρία του Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Αθανάσιου Οικονόμου, συμμετείχαν, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) κ.κ. Ντίνος Αστράς και Παναγιώτης Ποδηματάς, ο Πρόεδρος του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (TCVB) κ. Βασίλης Μπρόβας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ) κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Διευθυντής του Athens Convention Bureau (ACB) κ. Γιώργος Αγγελής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και λαμβάνοντας υπόψη, τις απαιτήσεις που προκύπτουν υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων και τάσεων, τις συνθήκες που διαμορφώνουν τη συνεδριακή αγορά στην Ελλάδα, αλλά και τις αδυναμίες που τη χαρακτηρίζουν, το κύριο θέμα που συζητήθηκε είναι η ανάγκη επείγουσας διευθέτησης ορισμένων χρόνιων ζητημάτων, κυρίως θεσμικού και οργανωτικού χαρακτήρα. Ήτοι, μεταξύ άλλων, η σύσταση μητρώου συνεδρίων και οργανωτών συνεδρίων, η καταγραφή και πιστοποίηση συνεδριακών κέντρων και συνεδριακών χώρων που λειτουργούν ανά την Επικράτεια, η εκπόνηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής marketing και στοχευμένης πολιτικής προώθησης του συνεδριακού προϊόντος, η υποστήριξη και η ενίσχυση των υφιστάμενων τοπικών Convention Bureaus, η θωράκιση του επαγγέλματος οργανωτή συνεδρίων κ.ο.κ.

Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η συγκρότηση Ομάδας Εργασίας μεταξύ των συγκεκριμένων φορέων και του ΕΟΤ, η οποία θα συντάξει ολοκληρωμένες προτάσεις και θα εκπονήσει ειδικό πλάνο ενεργειών. Σε πρώτη φάση, μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί η δημιουργία νέας ή η ενίσχυση υφιστάμενης υπηρεσιακής δομής εντός του οργανογράμματος του ΕΟΤ, η οποία θα επιφορτιστεί πρωτίστως με τις διαδικασίες οργάνωσης, υλοποίησης και παρακολούθησης των σχετικών θεσμικών παρεμβάσεων, όπως η αποτύπωση της κατάστασης ως προς τους συνεδριακούς χώρους και η συστηματική καταγραφή της συνεδριακής δραστηριότητας (μητρώο συνεδρίων).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024