Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤην απόσυρση εγκυκλίου για τις ενδομεταφορές ζητά η ΠΟΕΤ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

Την απόσυρση εγκυκλίου για τις ενδομεταφορές ζητά η ΠΟΕΤ

Μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων έχει προκαλέσει η πρόσφατη εγκύκλιος (4-7-07) του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με τον ορισμό προϋποθέσεων για τη διενέργεια ενδομεταφορών από μεταφορείς επιβατών που δεν είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, όπως μαρτυρά η επιστολή της ΠΟΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού)…

Μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων έχει προκαλέσει η πρόσφατη εγκύκλιος (4-7-07) του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών σχετικά με τον ορισμό προϋποθέσεων για τη διενέργεια ενδομεταφορών από μεταφορείς<...>επιβατών που δεν είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα, όπως μαρτυρά η επιστολή της ΠΟΕΤ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) προς τον αρμόδιο υπουργό, κ. Μιχάλη Λιάπη, που κοινοποιήθηκε επίσης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, αλλά και στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΤ “ο Κανονισμός 12/98 δίνει κάθε δυνατότητα στα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. να ορίσουν τα ίδια τη διάρκεια και συχνότητα των επιτρεπόμενων ενδομεταφορών, με βάση προφανώς τις ανάγκες της κάθε χώρας, αλλά και την βιωσιμότητα των εγχώριων επιχειρήσεων, που ρητά αναγνωρίζεται ως βασικότατο κριτήριο από τον Κανονισμό. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 5.500 τουριστικά πούλμαν, που είναι προσανατολισμένα στην εξυπηρέτηση του ελληνικού τουρισμού και τα οποία σήμερα επαρκούν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του συνόλου των προβλεπόμενων μεταφορών. Αντί, λοιπόν, το Υπουργείο σας να λάβει υπ’ όψιν του τα δεδομένα αυτά, που συστηματικά έχουν κάνει άλλες χώρες της Ένωσης, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή προετοιμασία του Κλάδου μας, έρχεται να κάνει ξαφνικά ρυθμίσεις που ωφελούν τους ελάχιστους ενδιαφερόμενους σε βάρος των πολλών”.

“Με την πρωτοφανή αυτή και φωτογραφική ρύθμιση, που δεν έγινε από καμία προηγούμενη Κυβέρνηση στο παρελθόν”, η ΠΟΕΤ προειδοποιεί πως “θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στα ελληνικά τουριστικά πούλμαν, που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία ιδιοκτησίας ΜΜΕ, όχι μόνον από τα μεγάλα επιτρεπόμενα όρια παραμονής των ξένων πούλμαν στην Ελλάδα, αλλά και από την καταστρατήγησή τους, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα πολωνικά πούλμαν που δραστηριοποιούνται για πολλούς μήνες ανενόχλητα στην Κέρκυρα”.

Ταυτόχρονα, προσθέτει “τίθενται σοβαρά θέματα ποιότητας για τον ελληνικό τουρισμό από τα σαράβαλα – πούλμαν που αναμένεται να κατακλύσουν τη χώρα μας, καθώς επίσης και για την ασφάλεια των μεταφορών ευαίσθητων ομάδων, όπως των μαθητών των σχολείων”.

Καταλήγοντας, η ΠΟΕΤ καλεί τον υπουργό να μελετήσει εκ νέου το θέμα και να αποσύρει άμεσα την σχετική εγκύκλιο, επανακαθορίζοντας τα κριτήρια της συχνότητας και διάρκειας των ενδομεταφορών με βάση τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό, τις πραγματικές ανάγκες των μεταφορών επιβατών της χώρας, τo συμφέρον του ελληνικού τουρισμού, καθώς και τα συμφέροντα και τις απόψεις των πολλών και όχι των oλίγων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024