Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνοιχτή πύλη διαλόγου το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού Ρόδου

Ανοιχτή πύλη διαλόγου το 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού Ρόδου

Αρκετά αυξημένος, σε σχέση με πέρσι, εμφανίζεται ο αριθμός των ομιλητών στο φετινό 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού, που θα διεξαχθεί φέτος από 10 έως 11Νοεμβρίου στη Ρόδο, θέτοντας τον πήχη […]

Αρκετά αυξημένος, σε σχέση με πέρσι, εμφανίζεται ο αριθμός των ομιλητών στο φετινό 2ο Διεθνές Φόρουμ Τουρισμού, που θα διεξαχθεί φέτος από 10 έως 11<...>Νοεμβρίου στη Ρόδο, θέτοντας τον πήχη της διοργάνωσης ψηλά, αλλά και δημιουργώντας μια ανοιχτή πύλη διαλόγου για τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και ιδιώτες. Πέρσι συμμετείχαν 16 ομιλητές, ενώ το φετινό συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους (μέχρι στιγμής) συνολικά 25, εκπρόσωποι τόσο του ελληνικού, όσο του και διεθνούς ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού τουριστικού στερεώματος.

Αντικείμενο του φόρουμ είναι η ‘Ανταγωνιστικότητα μέσω Αειφορίας: Ευκαιρίες και Προκλήσεις για τους Μεσογειακούς Τουριστικούς Προορισμούς’, το οποίο θα ξεκινήσει τις εργασίες του το πρωί της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου 2006 στο ξενοδοχείο Rodos Palace – Convention Center.

Η ατζέντα των εισηγήσεων του πρώτου μέρους ξεκινάει με ένα επιχειρηματικό εργαστήρι με θέμα τις Επιχειρηματικές και Τουριστικές Ευκαιρίες μεταξύ του Αιγαίου και της Μέσης Ανατολής. Την έναρξη θα κηρύξει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της ΔΕΤΑΠ και Προεδρεύων του Συνεδρίου κ. Γ. Χατζημάρκος. Τη συζήτηση της στρογγυλής τραπέζης που θα διεξαχθεί στα πλαίσια του Επιχειρηματικού Εργαστηρίου θα συντονίσει ο κ. Λούης Σορωνιάτης, Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών, Οικονομικών και Πολιτικών Υποθέσεων της Enterprise Consulting Integration. Ομιλητές θα είναι οι κ. Βαμβάς Βασίλης, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), ο κ. Sven P. Gade, Διευθύνων Σύμβουλος της Middle East Strategy Advisors (Ντουμπάι) και ο κ. Μαζής Ιωάννης, Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τους χαιρετισμούς της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κυρίας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά και του υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη. Στο συνέδριο, επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Ιωάννης Περλεπές, Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας Η Ναυτεμπορική, ως εκπρόσωπος του εθνικού χορηγού επικοινωνίας του συνεδρίου.

Το απογευματινό πάνελ της Παρασκευής και παράλληλα το πρώτο πάνελ του δεύτερου μέρους του συνεδρίου θα συντονίσει ο Δρ. Φωτίου Στέφανος, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνολογίας, Βιομηχανίας και Οικονομικών για το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών [UNEP] με θέμα την Τουριστική Ανάπτυξη μέσω Αειφορίας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο κ. Χάρης Κοκκώσης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Eugenio Unis, Διευθυντής Αειφόρου Ανάπτυξης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (WTO) και ο κ. Παναγιώτης Παυλόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων [ΙΤΕΠ].

Το δεύτερο πάνελ της ίδιας ημέρας θα παρουσιάσει τους τρόπους Παρακολούθησης της Αειφορίας σε Εθνικό και Περιφερειακό Επίπεδο. Το συγκεκριμένο πάνελ θα συντονίσει ο κ. Ιόν Γκόνος Διευθυντής Ανατολικής Περιφέρειας, My Travel. Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο κ. Μιχάλης Τοανόγλου Υπεύθυνος έργου της ΔΕΤΑΠ για τη δημιουργία του περιφερειακού Παρατηρητηρίου Δεικτών Αεριφορίας, η κυρία Αριστέα Αλεξίου, υπεύθυνη έργου της ΔΕΤΑΠ για τη δημιουργία περιφερειακού σήματος για τον Αειφόρο Τουρισμό και ο κ. Herbert Hamele μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αειφορικής Τουριστικής Ανάπτυξης, ECOTRANS .

H πρώτη μέρα θα κλείσει με την απονομή των Royal Accommodation Awards, ένας διεθνής θεσμός που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον οποίο θα επιβραβευθούν 5 ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας σε σύνολο 60 αιτήσεων από όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η απονομή των σημάτων Αειφόρου Τουρισμού του Περιφερειακού Προγράμματος ΙΣΤΟΣ, σε 15 δωδεκανησιακές επιχειρήσεις οι οποίες υιοθέτησαν αειφορικές πρακτικές. Τα σήματα θα απονείμει ο Γ. Γ. της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ως επικεφαλής του προγράμματος Καινοτόμων Ενεργειών ΙΣΤΟΣ.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας του συνεδρίου είναι επίσης πλούσιο τόσο από πλευράς αριθμού εισηγητών όσο και από πλευράς θεματολογίας. Το συνέδριο τη δεύτερη μέρα θα ξεκινήσει με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ετήσιας έρευνας τουρισμού σε επισκέπτες του νησιού της Ρόδου από το Γενικό Διευθυντή της Δωδεκανησιακής Εταιρείας Ανάπτυξης & Προόδου, κ. Χαράλαμπο Λουκαρά και το Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού κ. Γιάννη Φώτη. Τη συζήτηση που θα ακολουθήσει της παρουσίασης των αποτελεσμάτων θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και της ΔΕΤΑΠ και Προεδρεύων του Συνεδρίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος.

Μέχρι τη λήξη του συνεδρίου θα υπάρξουν άλλες δύο ενότητες εισηγήσεων των οποίων συντονιστές θα είναι ο κ. Δημήτρης Κούτουλας, Σύμβουλος Τουρισμού και Μάρκετινγκ και ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ομιλητές της προτελευταίας ενότητας που σαν θέμα θα έχει τη Διαχείριση των Τουριστικών Προορισμών με Αειφορικές Πρακτικές θα είναι η Δρ. Auliana Poon, Διευθύνων Σύμβουλος του Tourism Intelligence Intermational, εκπρόσωπος από τον Οργανισμό Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η κυρία Λη Μηναίδη, Συντονίστρια Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Έργων για τον Οργανισμό Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο κ. Selamniemi Tom, πρόεδρος της Πρωτοβουλίας των Tour Operator για την Αειφόρο Διαχείριση των Προορισμών και ο κ. Allesio Satta, Διευθυντής του Εθνικού Οργανισμού Οικοτουρισμού της Ιταλίας.

Ενώ, οι κύριοι `Αρης Ίκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της JBR Hellas και Γρηγόρης Αρχοντάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eria Resort Hotel καθώς και εκπρόσωποι από τις εταιρίες Great Britain Airways και Cybarco Hellas, θα συμμετέχουν στο πάνελ με το οποίο θα κλείσει το συνέδριο και το οποίο θα ασχοληθεί με την Γεφύρωση των Προορισμών με niche Τουριστικές Αγορές.

Κοιτώντας από ένα ευρύτερο πλαίσιο τον αριθμό αλλά κυρίως τις ενασχολήσεις των εισηγητών, οι οργανωτές του συνεδρίου φιλοδοξούν μέσω του φετινού φόρουμ να δώσουν μία σφαιρική και πλήρη εικόνα αναφορικά με το πώς τελικά οι αειφόροι και βιώσιμοι μέθοδοι τουριστικής ανάπτυξης μπορούν να αποτελέσουν κινητήριο δύναμη ανταγωνιστικότητας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024