Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧιλιάδες αεροπορικοί ταξιδιώτες σε αναταραχή, καθώς οι απεργίες ξαναχτυπούν τη Γαλλία
Αερομεταφορές

Χιλιάδες αεροπορικοί ταξιδιώτες σε αναταραχή, καθώς οι απεργίες ξαναχτυπούν τη Γαλλία

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι επιβάτες έλπιζαν για παύση των ολοένα και πιο τακτικών απεργιών μετά τη συμφωνία δύο συνδικάτων με τη γαλλική κυβέρνηση σε θέματα αμοιβών και στελέχωσης τον περασμένο μήνα.

Χιλιάδες ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στις πτήσεις τους αυτήν την εβδομάδα στη Γαλλία, λόγω της απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη Γαλλία (ATC), η 13η απεργία της σε διάστημα 14 εβδομάδων.

Η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης και είναι η 53η απεργία της ATC σε επτά χρόνια, σύμφωνα με τη low cost αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία έχει ήδη αναγκαστεί να ακυρώσει 102 πτήσεις.

Η British Airways δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πόσες πτήσεις θα επηρεαστούν, αλλά επιτρέπει στους πελάτες της να κλείσουν ξανά τα εισιτήρια δωρεάν εάν η πτήση τους έχει επηρεαστεί και δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη για τον μετριασμό των επιπτώσεων, όπου είναι δυνατόν. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας κάλεσε τη γαλλική κυβέρνηση και τα συνδικάτα να επιλύσουν τα μεταξύ τους ζητήματα.

Η EasyJet ανέφερε πως έχουν ακυρωθεί 46 πτήσεις της και αναμένει επιπλέον καθυστερήσεις. Η αεροπορική εταιρεία είπε πως θα επικοινωνήσει με τους πελάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις αλλά προέτρεψε εκείνους που πρόκειται να πετάξουν, να ελέγξουν την κατάσταση της πτήση τους μέσω του Internet.

Οι αεροπορικές εταιρείες και οι επιβάτες έλπιζαν για παύση των ολοένα και πιο τακτικών απεργιών μετά τη συμφωνία δύο συνδικάτων με τη γαλλική κυβέρνηση σε θέματα αμοιβών και στελέχωσης τον περασμένο μήνα, αλλά η DSNA (Direction des Services de la Navigation Aerienne) δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ενημερώθηκε για τη νέα απεργία.

Αεροδρόμια σε όλη τη Γαλλία είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Paris Charles de Gaulle και Paris Orly στο Παρίσι, της Lyon, της Marseille και του Bordeaux, όπως ανέφερε η DSNA.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Thomas Reynaert, διευθύνων σύμβουλος της A4E (Airlines for Europe), μιας ένωσης αεροπορικών εταιρειών στην οποία συμμετέχουν η Air France, η EasyJet και η Ryanair μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες αντιμετωπίζουν ένα “χαοτικό καλοκαίρι, αναστατωμένες και κατεστραμμένες διακοπές που οφείλονται στις απεργίες της ATC”.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε: “Αυτές οι απαράδεκτες γαλλικές απεργίες έχουν γίνει εβδομαδιαίες εκδηλώσεις πλέον και αποσκοπούν στο να οδηγήσουν στη μέγιστη αναστάτωση οικογένειες και επιβάτες. Για αυτόν το λόγο ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει δράση για να αποτρέψει αυτές τις απεργίες της ATC από τη διατάραξη των ταξιδιωτικών σχεδίων των Ευρωπαίων πολιτών και των οικογενειών τους”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024