Τελευταία νέα
ΑρχικήΟριστικοποιήθηκε η απόκτηση του Intrav από τον Kuoni

Οριστικοποιήθηκε η απόκτηση του Intrav από τον Kuoni

Την περασμένη Πέμπτη ο Ελβετός tour operator Kuoni Travel Holding Ltd. οριστικοποίησε την αξίας 115 εκατομμυρίων δολαρίων απόκτηση του Αμερικανού tour operator Intrav που εδρεύει στο St.Louis του Missouri. Η […]

Την περασμένη Πέμπτη ο Ελβετός tour operator Kuoni Travel Holding Ltd. οριστικοποίησε την αξίας 115 εκατομμυρίων δολαρίων απόκτηση του Αμερικανού tour operator Intrav που εδρεύει στο St.Louis του Missouri.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίζει τον Kuoni ως έναν από τους πρώτους ευρωπαϊκούς τουριστικούς οργανισμούς που πετυχαίνει την είσοδο του στην αμερικανική αγορά με την απόκτηση μίας εταιρίας υψηλής κερδοφορίας.

Με την απόκτηση του Intrav και της θυγατρικής του εταιρίας Clipper Cruise Line, ο Kuoni έχει εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. Ο τζίρος του Intrav για το 1998 ήταν 126 εκατ. δολάρια, με λειτουργικά έσοδα 10,3 εκατ. δολαρίων και καθαρά έσοδα 6,8 εκατ. δολάρια, ενώ πολύ καλές διαφαίνονται και οι προβλέψεις για το 1999.

Ο Intrav έχει ιδρυθεί από το 1959 και προσφέρει μία ποικιλία από πολυτελή ταξίδια που τα χαρακτηρίζει ως "beyond-first-class" όπως ο γύρος του κόσμου με ιδιωτικό Concorde, πολυτελείς κρουαζιέρες με μικρά πλοία και σαφάρι στην Αφρικανική Ήπειρο.

Στενή συνεργασία αναμένεται να έχει ο Intrav με τον Kuoni U.K. διότι δραστηριοποιούνται σε παρόμοιους τομείς και χρησιμοποιούν τα ίδια πληροφοριακά συστήματα. Έτσι το φθινόπωρο του 2000 ο Intrav σχεδιάζει να προσφέρει στην αμερικανική αγορά τα πετυχημένα πακέτα του Kuoni U.K. "flexi packages" που είναι ποιοτικά πακέτα με την ευελιξία να προσαρμόζονται στις επιθυμίες κάθε μεμονωμένου πελάτη.

Ο ιδρυτής του Intrav, κ. Barney A. Ebsworth, μετά την πώληση του 74,8% του μεριδίου του στον Kuoni, αποσύρθηκε ικανοποιημένος, για να ασχοληθεί με συλλογή του έργων τέχνης που είναι από τις καλύτερες της Αμερικής.

Ο Kuoni Travel Group με έδρα στη Ζυρίχη και με εγκαταστάσεις σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες, στην Ασία και την Ινδία, ιδρύθηκε το 1906 από τον Alfred Kuoni.

Να σημειωθεί ότι ο Kuoni δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα μέσα από το Hellenic Tours που έχει ιδρυθεί από το 1953.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024