Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΧατζηδάκης: Λύση στο ζήτημα της Ολυμπιακής μέχρι το τέλος του 2008
Κυβερνητική Επιτροπή

Χατζηδάκης: Λύση στο ζήτημα της Ολυμπιακής μέχρι το τέλος του 2008

Το θέμα της Ολυμπιακής, το νέο πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τα αεροδρόμια, αλλά και το θέμα του ΟΣΕ κυριάρχησαν χτες στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής όσον αφορά στον τομέα των μεταφορών. “Λύση θα θα δοθεί, αλλά θα δοθεί μέχρι το τέλος του 2008” τόνισε, μιλώντας για την Ολυμπιακή, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά το τέλος της συνεδρίασης…

Το θέμα της Ολυμπιακής, το νέο πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τα αεροδρόμια, αλλά και το θέμα του ΟΣΕ κυριάρχησαν χτες στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής όσον αφορά στον τομέα των μεταφορών. “Λύση θα θα δοθεί, αλλά θα δοθεί<...>μέχρι το τέλος του 2008″ τόνισε, μιλώντας για την Ολυμπιακή, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μετά το τέλος της συνεδρίασης. “Η λύση” επεσήμανε “που επιδιώκουμε να δώσουμε θέλουμε να είναι νομικά ασφαλής για τον οποιονδήποτε επενδυτή και, ταυτόχρονα, στο οικονομικό της σκέλος ελκυστική. Δουλεύουμε συστηματικά και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τους επενδυτικούς μας συμβούλους προς αυτή την κατεύθυνση”.

Σχετικά με το νέο πρόγραμμα της Κυβέρνησης για τα αεροδρόμια ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η προώθηση συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα περιφερειακά αεροδρόμια. “Θέλουμε” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, “τα αεροδρόμιά μας να μην είναι απλά και μόνο πίστες προσγείωσης και απογείωσης. Θέλουμε να είναι πόλοι τοπικής ανάπτυξης, με δραστηριότητες γύρω από τα αεροδρόμια αυτά καθ΄ αυτά. Γι΄ αυτό το λόγο, σύντομα, θα ανακοινώσουμε την πρόσληψη συμβούλων, που θα ασχοληθούν με αυτό το θέμα, όπως έχει συμβεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

Τέλος, για το θέμα του ΟΣΕ, ο οποίος διαχρονικά αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ο Υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκτήσει νέα διοίκηση. Στόχος του Υπουργείου είναι να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά του προβλήματα, σε αρμονία με το κοινοτικό δίκαιο, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του, να προχωρήσει σε σχήματα ΣΔΙΤ και ταυτόχρονα να θωρακίσει την ΤΡΕΝΟΣΕ, την εταιρία δηλαδή που κάνει το μεταφορικό έργο, για να μην μετεξελιχθεί σε νέα Ολυμπιακή, καθώς από φέτος πια είναι, εκ των πραγμάτων, ανοιχτή στον ανταγωνισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024