Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή'Costa Navarino: Engaging Art': Εγκαίνια της νέας πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης
Ξενοδοχεία

'Costa Navarino: Engaging Art': Εγκαίνια της νέας πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης

Στην έκθεση 'Costa Navarino: Engaging Art' που έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και θα διαρκέσει έως 6 Οκτωβρίου, συμμετέχουν τέσσερις in-residence καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις.

To Σάββατο 8 Ιουνίου έγιναν τα εγκαίνια της νέας πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης “Costa Navarino: Engaging Art” στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino. Στον εμβληματικό χώρο Westin Tower, συγκεντρώθηκαν οι επισκέπτες των ξενοδοχείων The Westin Resort, Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort για να γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην πρώτη έκθεση με τίτλο “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”).

Στην έκθεση που έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και θα διαρκέσει έως 6 Οκτωβρίου, συμμετέχουν τέσσερις in-residence καλλιτέχνες οι οποίοι παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Κύριο σημείο αυτής της εικαστικής εμπειρίας αποτελεί το γεγονός ότι οι καλλιτέχνες Δημήτρης Αντωνίτσης, Jeffrey Apoian, Κωνσταντίνος Λαδιανός και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, δημιουργούν το επόμενο έργο τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης, μαζί με τους επισκέπτες των ξενοδοχείων, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά μέσα από workshops. Το φετινό θέμα “60 περάσματα το λεπτό” εστιάζει στη σύνδεση δύο πολύ διαφορετικών μεταξύ τους πρακτικών, της χειροτεχνίας και λαογραφικής παράδοσης, με τη σύγχρονη τέχνη. Παράλληλα με το Westin Tower όπου κάθε μήνα φιλοξενείται ένας καλλιτέχνης, σε έναν ακόμη χώρο παρουσιάζονται τα έργα των υπόλοιπων καλλιτεχνών.

Όπως σημείωσε η κα Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, “η τέχνη αποτέλεσε από την αρχή μια ουσιαστική παράμετρο της εμπειρίας στην Costa Navarino, καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας της. Ο σημαντικός της ρόλος αναδεικνύεται μέσα από τα πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα που συνυπάρχουν αρμονικά, με τις δημιουργίες γνωστών συγχρόνων ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα πλατφόρμα τέχνης που εγκαινιάζουμε θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες μας όχι μόνο να βιώνουν την τέχνη αλλά και να τη δημιουργούν. Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες γίνονται μέρος της ιστορίας του έργου αλλά και της Costa Navarino”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024