Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΜε θετικές ενδείξεις αλλά και προβλήματα αρχίζει η σεζόν στην Κύπρο
Κύπρος

Με θετικές ενδείξεις αλλά και προβλήματα αρχίζει η σεζόν στην Κύπρο

Στην ατζέντα του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι η επάνοδος των Κυπρίων στην τουριστική βιομηχανία.

Η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν από το 2020 και η λαχτάρα των ταξιδιωτών να επιστρέψουν στην κανονικότητα αποτελούν ευοίωνα σημάδια για τη σεζόν που ξεκίνησε για την Κύπρο από το Πάσχα. Τις εκτιμήσεις αυτές συμμερίζονται τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης, όσο και ο γενικός διευθυντής του Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, η ακρίβεια επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις, ειδικά τις ξενοδοχειακές που είναι ενεργοβόρες, οι οποίες έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη προσωπικού. Αυτό είναι ένα στοίχημα, στο οποίο η απάντηση είναι η καλύτερη αξιοποίηση του ντόπιου προσωπικού αλλά και η εισαγωγή προσωπικού από τρίτες χώρες σε βοηθητικές εργασίες.

→«Χρυσός» Απρίλιος – Αυξήθηκαν σημαντικά οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο

Το τεύχος Απριλίου 2023, του περιοδικού «Ξενοδόχος», φιλοξενεί εκτενή συνέντευξη του υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή. Όπως επισημαίνει ο Υφυπουργός στόχος, εκτός από την αύξηση του 5-10% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, είναι η επέκταση του τουρισμού προς άλλες περιοχές (ύπαιθρο και ορεινά), καθώς επίσης και η χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου. Εργαλεία για αυτή την επέκταση είναι η δημιουργία και η αναβάθμιση των υποδομών σε περιοχές με τουριστική προοπτική.

Στην ατζέντα του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι η επάνοδος των Κυπρίων στην τουριστική βιομηχανία, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλες τις τουριστικές περιοχές, η διαχείριση ακτών και παραλιών, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι αδειοδοτήσεις των τουριστικών μονάδων, αλλά και η προσαρμογή του τομέα στο νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Στα εργαλεία του υφυπουργείου είναι οι διακρατικές συμφωνίες και συνεργασίες με γειτονικές χώρες, οι οποίες δρομολογούνται.

2-ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ 57 cover

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024