Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣυνεχίζεται η ανοδική πορεία της Ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας και τον μήνα Μάιο

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας και τον μήνα Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία MKG, επαληθεύονται για άλλη μια φορά οι προβλεπόμενες τάσεις του παρελθόντος για άνοδο της ξενοδοχειακής κίνησης τον μήνα Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία MKG, επαληθεύονται για άλλη μια φορά<...> οι προβλεπόμενες τάσεις του παρελθόντος για άνοδο της ξενοδοχειακής κίνησης τον μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, λίγο πριν την αρχή της καλοκαιρινής εποχής, τους τελευταίους δύο μήνες έχει διαπιστωθεί μεγάλη αλλαγή. Αναλυτικότερα, ο μέσος όρος απασχόλησης έφτασε το 69,5% (αύξηση 1,7% από πέρσι) και ο μέσος όρος στον αριθμό των δωματίων αυξήθηκε κατά 2,7%. Αυτές οι θετικές αλλαγές οδήγησαν σε συνακόλουθη αύξηση της διαθεσιμότητας δωματίων κατά 5,2%, συγκρινόμενη με τα περσινά ποσοστά.

Αυτά τα θετικά νούμερα μπορούμε να πούμε ότι αποτελούσαν συνέχεια των δύο προηγούμενων και ενθαρρυντικών στατιστικά μηνών, δηλαδή του Μαρτίου και Απριλίου (που σημείωσαν αύξηση 7,6% και 6,5% αντιστοίχως), παρόλο που ο τουριστικός τομέας είχε υποστεί βαρύ πλήγμα από τον πόλεμο στο Ιράκ και την εμφάνιση του ιού της άτυπης πνευμονίας (SARS). Όμως, παρόλη την δυσμενή επίδραση αυτών των γεγονότων στην ψυχολογία της ανθρωπότητας, είναι αξιοσημείωτη αυτή η παρατηρούμενη ανοδική πορεία στο ξενοδοχειακό τομέα, αφού τέτοια αύξηση για τρεις συνεχόμενους μήνες της διαθεσιμότητας των δωματίων έχει να καταγραφεί από τον Νοέμβριο του 2002.

Τα στατιστικά νούμερα που παρουσιάστηκαν από την MKG προέρχονται από όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων και αντανακλούν την καλή επικρατούσα κατάσταση. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι τα καλύτερα και θετικότερα νούμερα πηγάζουν από τα ξενοδοχεία 2*, ενώ η αύξηση της διαθεσιμότητας δωματίων στα ξενοδοχεία 0* και 1* παρέμεινε σταθερή, σε σχέση με πέρσι. Επίσης ανοδική πορεία συνεχίζουν να καταγράφουν και τα ξενοδοχεία 3* και 4* με ποσοστά αύξησης 1,3% και 1,6% αντίστοιχα. Γενικότερα τους τελευταίους 12 μήνες το ποσοστό διαθεσιμότητας των δωματίων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, αγγίζοντας τα 58,5 ευρώ και σημειώνοντας πτώση μόνο 0,4%.

Παρόλη την γενικότερη αύξηση της Ευρωπαϊκής ξενοδοχειακής βιομηχανίας κατά τον μήνα Μάιο, ωστόσο δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις, όπως τα πτωτικά στοιχεία που εμφανίζει η Ολλανδία και η Ισπανία. Η παρατηρούμενη όμως άνοδος της ξενοδοχειακής κίνησης στην Ευρώπη είναι το αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλαν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι, ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους σε ένα περιβάλλον που είναι ακόμη αβέβαιο. Έτσι, χρησιμοποίησαν καινούργιες τακτικές στο χώρο της διοίκησης και επένδυσαν περισσότερο στα κανάλια διανομής, ανάμεσα στα οποία ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για το internet, εξαιτίας της ευρείας χρήσης του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024