Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΟ Βρετανός τουρίστας ξοδεύει 500 λίρες παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό του στις διακοπές
Δημοσκόπηση του online βρετανικού πρακτορείου sunshine.co.uk

Ο Βρετανός τουρίστας ξοδεύει 500 λίρες παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό του στις διακοπές

Οι μεγαλύτερες δαπάνες στις διακοπές των Βρετανών τουριστών είναι το φαγητό, το αλκοόλ, οι εκδρομές, οι συγκοινωνίες και τα δώρα που αγόρασαν, σύφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του sunshine.co.uk.

Μια νέα δημοσκόπηση που έγινε από το ανεξάρτητο online πρακτορείο ταξιδιών της Βρετανίας sunshine.co.uk αποκάλυψε ότι ένας μέσος Βρετανός τουρίστας ξοδεύει 500 λίρες παραπάνω από ότι είχε προβλέψει κατά τη διάρκεια των διακοπών του, με τους περισσότερους να κατηγορούν το κόστος του φαγητού για τις σπατάλες τους.

Το online πρακτορείο ταξιδιών sunshine.co.uk έκανε αυτή τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση στο πλαίσιο τρέχουσας έρευνας σχετικά με τις συνήθειες των διακοπών των ανθρώπων στη Βρετανία, με στόχο να ανακαλύψει περισσότερα για τις συνήθειες των δαπανών τους κατά τις διακοπές τους. 1229 άτομα από τη Βρετανία ανταποκρίθηκαν στη δημοσκόπηση, καθένας από τους οποίους είχε κάνει διακοπές τα 3 τελευταία χρόνια. Όταν ρωτήθηκαν “Κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοπών σας, ξοδέψατε περισσότερα από ότι είχατε υπολογίζει;”, η πλειοψηφία, το 71%, απάντησε “ναι”. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν στη συνέχεια να εκτιμήσουν κατά πόσο είχαν “ξεφύγει” από τον αρχικό προϋπολογισμό τους και τους λόγους για τους οποίους πίστευαν ότι είχαν οδηγηθεί σε αυτές τις δαπάνες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο μέσος τουρίστας ξοδεύει 500 λίρες παραπάνω από τον αρχικό προϋπολογισμό του. Η πλειοψηφία αυτών που ξόδεψαν παραπάνω χρήματα, το 55%, ήταν “αυτόνομοι” στις τελευταίες διακοπές τους. Κατά την εξέταση των λόγων για τους οποίους συνέβη αυτό, οι πέντε πιο κοινές αιτίες για μεγαλύτερες δαπάνες, όπως δήλωσαν οι ερωτηθέντες, ήταν οι παρακάτω:

  • Το κόστος του φαγητού: 31%
  • Το αλκοόλ: 23%
  • Οι εκδρομές: 16%
  • Οι συγκοινωνίες: 9%
  • Τα δώρα που αγόρασαν: 8%

Από τους ερωτηθέντες, οι οποίοι επέλεξαν την επιλογή «Άλλο» και στη συνέχεια καλούνταν να προσδιορίσουν την αιτία των δαπανών τους, περιέλαβαν τους παρακάτω λόγους.

  • η αναβάθμιση της επιλογής των καταλυμάτων
  • η σπατάλη χρημάτων για είδη ένδυσης
  • απροσδόκητα φάρμακα κατά τη διάρκεια διακοπών στο εξωτερικό

Από αυτούς που ξόδεψαν περισσότερα στις διακοπές τους, περίπου το ένα τέταρτο, το 24%, χρησιμοποίησε πιστωτική κάρτα, ενώ το 31% απάντησε ότι είχε μαζί του επιπλέον χρήματα, τα οποία είχαν αρχικά σχεδιάσει να μην ξοδέψουν. Όταν εκείνοι που ξόδεψαν παραπάνω ρωτήθηκαν, «Συνειδητοποιήσατε αμέσως ότι είχατε ξεπεράσει τον αρχικό προϋπολογισμό σας;», το 51% παραδέχτηκε ότι δεν το είχαν συνειδητοποιήσει μέχρι όταν επέστρεψαν στο σπίτι τους, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Chris Brown, ο συνιδρυτής του sunshine.co.uk, σχολίασε σχετικά με τα συμπεράσματα: “Είναι πάντα μια καλή ιδέα να ορίζετε έναν προϋπολογισμό για τις δαπάνες των χρημάτων σας, μπορεί όμως να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο να τον ακολουθήσετε, επειδή ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε πόσα χρήματα θα δαπανήσετε κάθε μέρα για φαγητό, για εκδρομές, για ποτά και γενικότερα. Προτείνω πάντα να υπολογίζετε έναν αρχικό προϋπολογισμό για τα έξοδά σας, ώστε να επιμείνετε σε αυτόν όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά να έχετε πάντα μαζί σας μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε περίπτωση που χρειαστεί”.

Και πρόσθεσε: “Ένα από τα ευκολότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την δαπάνη περισσότερων χρημάτων ή το γεγονός να σας τελειώσουν τα χρήματα που έχετε συνολικά μαζί σας, είναι να πάτε διακοπές all inclusive. Τουλάχιστον θα ξέρετε έτσι, ότι θα έχετε πάντα φαγητό και ποτά κατά τη διάρκεια των διακοπών σας μέσα στον αρχικό προϋπολογισμό. Έτσι, οποιαδήποτε χρήματα πάρετε μαζί σας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ημερήσια εκδρομή ή για δώρα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024