Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη ανεβαίνουν και πάλι
Aποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago

Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ευρώπη ανεβαίνουν και πάλι

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν το μήνα Φεβρουάριο κατά 5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Στη Γερμανία οι τιμές είναι κατά ένα τοις εκατό πιο υψηλές σε σχέση με τον […]

Οι ευρωπαϊκές ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν το μήνα Φεβρουάριο κατά 5% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Στη Γερμανία οι τιμές είναι<...> κατά ένα τοις εκατό πιο υψηλές σε σχέση με τον Ιανουάριο και στη Βενετία ανέβηκαν οι τιμές διανυκτέρευσης λόγω του Καρναβαλιού 48 τοις εκατό.

Από το Σεπτέμβριο του 2009 οι ευρωπαϊκές τιμές διανυκτέρευσης γίνονται κάθε μήνα ολοένα και πιο φτηνές. Για πολλά ξενοδοχεία πρέπει να πληρώσουν οι επισκέπτες το μήνα Φεβρουάριο πέντε τοις εκατό πιο ακριβά σε σχεση με τον προηγούμενο μήνα. Στη Νυρεμβέργη και στο Λονδίνο οι τιμές επηρεάζονται από τις εκθέσεις και στη Βενετία από το Καρναβάλι. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά οι τιμές του Φεβρουαρίου είναι μόνο κατά πέντε τοις εκατό χαμηλότερες. Τους τελευταίους οχτώ μήνες αντιθέτως ήταν οι τιμές κατά μέσο όρο δέκα τοις εκατό πιο χαμηλές από τα επίπεδα τιμών της προηγούμενης χρονιάς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago (tHPI trivago Hotel Price Index), τα οποία δημοσιεύονται κάθε μήνα από το site σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr

Στις 33 από τις 50 πιο δημοφιλείς μητροπόλεις της Ευρώπης παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές από τον Ιανουάριο στο Φεβρουάριο. Τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών παρουσίασε η πόλη της Βενετίας (164 ευρώ), όπου οι τιμές ανέβηκαν κατά 48%. Επίσης και στη Βαρκελώνη (102 ευρώ, αύξηση 13%), στο Μιλάνο (133 ευρώ, αύξηση 14%) και στη Μπολόνια (102 ευρώ, αύξηση 16%) αυξήθηκαν οι τιμές από τον Ιανουάριο. Στη Βρετανία σχετικά μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζουν οι πόλεις του Εδιμβούργου (115 ευρώ), του Μάντσεστερ (101 ευρώ) (και οι δύο 15% αύξηση) και του Μπίρμινχαμ (99 ευρώ, 14% αύξηση). Στο Λονδίνο, στο οποίο πραγματοποιείται το Φεβρουάριο το διεθνές Fashion Week, κυμαίνονται οι τιμές με μέσο όρο στα 141 ευρώ, 9% υψηλότερες από τον Ιανουάριο.

Διανυκτέρευση στις πόλεις της Ελλάδας και Κύπρου
Στην πόλη της Αθήνας οι τιμές έπεσαν κατά 9 τοις εκατό από τον περσινό Φεβρουάριο. Σε σχέση με το Ιανουάριο οι τιμές διανυκτέρευσης στις πόλεις της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 4%. Ο μέσος όρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της Αττικής κυμαίνεται στα 91 ευρώ το Φεβρουάριο του 2010, ενώ στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης στα 119 ευρώ. Στα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας οι επισκέπτες μπορούν να βρουν δίκλινο δωμάτιο με μέσο όρο 98 ευρώ. Ο μέσος όρος των τιμών στην Πελοπόννησο είναι 89 ευρώ, ενώ στην Κεντρική Ελλάδα ο μέσος όρος τιμών διανυκτέρευσης έφτασε τα 114 ευρώ. Στις κυπριακές πόλεις ιδιαίτερα ανεβασμένες είναι οι ξενοδοχειακές τιμές της Λευκωσίας (136 ευρώ). Όσοι επισκεφθούν τη Λεμεσό θα βρουν τιμές στα 96 ευρώ. Ακόμα πιο φτηνά μπορούν να διανυκτερεύσουν οι ταξιδιώτες στην Πάφο (67 ευρώ) και στη Λάρνακα (58 ευρώ).

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της trivago.gr δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις 40.000 καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Η trivago αποθηκεύει τις έρευνες κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από 53 online ταξιδιωτικούς πράκτορες και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024