Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςEλληνοκινέζικες τουριστικές σχέσεις

Eλληνοκινέζικες τουριστικές σχέσεις

Ανοίγουν οι “ορίζοντες” και διευρύνονται οι προοπτικές για τη ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών τουριστικών σχέσεων και τον επίσημο χαρακτηρισμό της Ελλάδος ως “χώρας τουριστικού προορισμού” των κινέζων. Η διαπίστωση αυτή έγινε […]

Ανοίγουν οι "ορίζοντες" και διευρύνονται οι προοπτικές για τη ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών τουριστικών σχέσεων και τον επίσημο χαρακτηρισμό της Ελλάδος ως "χώρας τουριστικού προορισμού" των κινέζων.<...>

Η διαπίστωση αυτή έγινε μετά την χθεσινή συνάντηση ελληνικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Γεωργακόπουλο και την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού κ. Δ. Γεωργαράκη με τα μέλη αντίστοιχης αντιπροσωπείας που βρίσκονται στην Ελλάδα με επικεφαλής τον κινέζο υφυπουργό Ανάπτυξης και αρμόδιο για τις τουριστικές επενδύσεις κ. Γιου Γκουανζού, τον οποίο συνοδεύει ο αντιπρόεδρος του Κινέζικου Οργανισμού Τουρισμού κ. Σουν Γιανγκ.

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γεωργακόπουλο στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της σύσκεψης οι κινέζοι επιδεικνύουν ζωηρό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς του Θαλάσσιου τουρισμού, των κρουαζιέρων, της τεχνογνωσίας στα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες, τον πολιτιστικό, αλλά και τον αθλητικό τουρισμό, δεδομένου ότι το Πεκίνο θα είναι η επόμενη πόλη που θα φιλοξενήσει τους ολυμπιακούς αγώνες του 2008.

0 κ. Γεωργακόπουλος αποκάλυψε πως οι κινέζοι ενδιαφέρονται για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ελλάδος με την Κίνα, ενώ ζήτησαν και τις εμπειρίες της Ελλάδος στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης. Από την πλευρά του ο κινέζος υφυπουργός ανακοίνωσε πως ο επίσημος χαρακτηρισμός της Ελλάδος ως "τουριστικός προορισμός" για τους κινέζους, που αποτελεί δεδομένη απόφαση, θα γίνει με την επίσκεψη στην Αθήνα του κινέζου αναπληρωτή πρωθυπουργού κ. Κου Λι Λάνγκινγ, που θα πραγματοποιηθεί από 17 έως και 22 Μαΐου και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Ακη Τσοχατζόπουλο και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του ελληνικού τουρισμού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκουανζού, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα περισσότεροι από 12 εκατομμύρια κινέζοι ταξιδεύουν, κάθε χρόνο στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία του 2001, από τους οποίους περίπου 1.000.000 κατευθύνονται προς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Φέτος παρατηρείται αύξηση προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς κατά 8,4%.

Η απόφαση να ανακηρυχθεί η Ελλάδα ως "τουριστικός προορισμός" για τους κινέζους, πρόσθεσε ο υφυπουργός, υπαγορεύτηκε από το τεράστιο ενδιαφέρον των κινέζων για τον αρχαίο πολιτισμό, αλλά και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Με τον χαρακτηρισμό της Ελλάδος ως "τουριστικός προορισμός" οι κινέζοι θα μπορούν να ταξιδεύουν ευκολότερα, με διευκολύνσεις από την χώρα τους, σε σχέση με τους άλλους προορισμούς. Στην Ευρώπη μόνο δύο χώρες ακόμη έχουν χαρακτηρισθεί ως "χώρες τουριστικού προορισμού" για τους κινέζους.
Οι κινέζοι επίσημοι θα επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία, και την Επίδαυρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024