Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΓια ολισθηρό κατήφορο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας προειδοποιούν την Κυπριακή Κυβέρνηση ο ΣΤΕΚ και ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Για ολισθηρό κατήφορο της ξενοδοχειακής βιομηχανίας προειδοποιούν την Κυπριακή Κυβέρνηση ο ΣΤΕΚ και ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.

Κατά γενική ομολογία η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου, όπως σημειώνουν σε πρόσφατη ανακοίνωση τους ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Τουρισμού– ΣΤΕΚ και ο Παγκύπριος Σύλλογος Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., διέρχεται κρίση εξ […]

Κατά γενική ομολογία η ξενοδοχειακή βιομηχανία της Κύπρου, όπως σημειώνουν σε πρόσφατη ανακοίνωση τους ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Τουρισμού<...>– ΣΤΕΚ και ο Παγκύπριος Σύλλογος Ξενοδόχων – ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., διέρχεται κρίση εξ αιτίας της αισθητής μείωσης ανταγωνιστικότητας, που υποφέρει τα τελευταία χρόνια.

“Η επιβίωση της φθίνουσας βιομηχανίας εξαρτάται από την ικανότητα επανάκτησης της ανταγωνιστικότητας” σημειώνουν. Και η ανακοίνωση τους συνεχίζει ως εξής:

“Προς τούτο διακηρύχθηκε η σοβαρότητα της κρίσης και με ειδικά σεμινάρια όπου ο ίδιος ο Υπουργός Τουρισμού υπερθεμάτισε την ανάγκη εξασφάλισης ανταγωνιστικότητας για το τουριστικό και οικονομικό μέλλον της χώρας.

Εν όψη αυτής της πολύ ανησυχητικής κατάστασης η εμμονή της Κυβέρνησης μέσον του αρμόδιου Υπουργού να πείσει την Βουλή ν` αυξήσει το Φ.Π.Α. αντί να τον μειώσει για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όχι μόνο μας εκπλήττει αλλά μας θλίβει διότι η Κυβέρνηση μας φαίνεται ν` αγνοεί την θλιβερή πραγματικότητα της υφέρπουσας κρίσης του κυπριακού τουρισμού.

Η αντιφατική τουριστική πολιτική της Κυβέρνησης αντίκειται εκείνης που τώρα προωθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η οποία επιδιώκει τη δραστική μείωση του Φ.Π.Α., ώστε η Ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία ν` αναζωογονηθεί.

Φαίνεται λοιπόν ότι στον τόπο μας αναζητείται σίγουρος τρόπος για να πληγεί αυτός ο αιμοδότης της κυπριακής οικονομίας. Γι` αυτό οι Σύνδεσμοι της Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και προειδοποιούν για τον επιταχυνόμενο ολισθηρό κατήφορο, που θα πάρει η ξενοδοχειακή βιομηχανία χάρη στην παντελή έλλειψη κατανόησης των αρμοδίων οι οποίοι και θα φέρουν εξ ολόκληρου την ευθύνη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024