Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΊδρυση ελληνικού μουσείου στο Σικάγο

Ίδρυση ελληνικού μουσείου στο Σικάγο

Πραγματικότητα το όνειρο τους για ένα ελληνικό μουσείο στη μακρινή Αμερική και συγκεκριμένα στο Σικάγο έκαναν πρόσφατα οι Έλληνες μετανάστες, με στόχο να διαφυλάξουν σε μια ελληνική γωνιά την ιστορία […]

Πραγματικότητα το όνειρο τους για ένα ελληνικό μουσείο στη μακρινή Αμερική και συγκεκριμένα στο Σικάγο έκαναν πρόσφατα οι Έλληνες μετανάστες, με στόχο να διαφυλάξουν σε μια ελληνική γωνιά την ιστορία τους<…>κατά το πέρασμα των χρόνων και την αλλαγή των γενεών.

Στο Ελληνικό Μουσείο και Πολιτιστικό Κέντρο του Σικάγο μπορεί ο επισκέπτης να δει αντικείμενα και έπιπλα Ελλήνων μεταναστών,
τα οποία μεταφέρουν εικόνες από τις αρχές του αιώνα, όταν οι πρώτοι Έλληνες επισκέφτηκαν την μακρινή Αμερική, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2007 το Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο φιλοξενεί μια έκθεση για το ρεμπέτικο τραγούδι, όπως αναπτύχθηκε παράπλευρα στους τεκέδες της Αμερικής, εκεί που ηχογραφήθηκαν οι πρώτοι δίσκοι του γραμμοφώνου. Η έκθεση περιλαμβάνει αρχιεακές φωτογραφίες, μουσικά όργανα διακεκριμένων μουσικών της εποχής, αυθεντικές εκτελέσεις, μια αναπαράσταση του καφέ-Αμάν,ενώ ο ακροατής έχει τη δυνατότητα με ειδικά ακουστικά να περιηγηθεί στην ιστορία του ρεμπέτικου και την αυθεντική μουσική του.

Επόμενως στόχος των Ελλήνων του Σικάγο είναι η ίδρυση ενός πολιτιστικού κέντρου με μουσείο και βιβλιοθήκη στην καρδιά της ελληνικής συνοικίας, έπειτα από παραχώρηση του δημάρχου ενός οικοπέδου. Τα αρχιτεκτονικά σχέδια προβλέπουν ένα δυόροφο μεγαλοπρεπές κτίριο που θα απλωθεί σε 3000 τετραγωνικά και θα γίνει το σήμα κατατεθέν του Ελληνισμού της πόλης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024