Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟλοκληρωτική απαγόρευση καπνίσματος σε κέντρα αναψυχής στην Κύπρο
Κύπρος

Ολοκληρωτική απαγόρευση καπνίσματος σε κέντρα αναψυχής στην Κύπρο

Σύμφωνα με την υπό συζήτηση νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος στην Κύπρο, ακόμη και τα κιόσκια σε νυχτερινά κέντρα που δημιουργήθηκαν με τον υφιστάμενο νόμο για να χρησιμοποιούνται από καπνιστές, θα θεωρούνται παράνομα και δε θα επιτρέπεται ούτε σε αυτά το κάπνισμα.

Ολοκληρωτική θα είναι η απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους εργασίας, αλλά και στα κέντρα αναψυχής, με τη νέα νομοθεσία που προωθεί το Κυπριακό Υπουργείο Υγείας και βρίσκεται αυτή τη στιγμή για δημόσια διαβούλευση. Η νομοθεσία γίνεται πολύ αυστηρότερη, ενώ για πρώτη φορά οι Αρχές θα δικαιούνται να προχωρούν στο κλείσιμο υποστατικών μέχρι και τέσσερις μέρες, στην περίπτωση που παρανομούν.

Σύμφωνα με την υπό συζήτηση νομοθεσία, ακόμη και τα κιόσκια σε νυχτερινά κέντρα που δημιουργήθηκαν με τον υφιστάμενο νόμο για να χρησιμοποιούνται από καπνιστές, θα θεωρούνται παράνομα και δε θα επιτρέπεται ούτε σε αυτά το κάπνισμα.

Μόνο όσα υποστατικά διαθέτουν εσωτερική αυλή ή «που βλέπουν ουρανό» θα δικαιούνται να έχουν χώρο καπνιστών. Επίσης, σε κανένα χώρο εργασίας θα επιτρέπεται το κάπνισμα ούτε και οι εργοδότες θα δικαιούνται να ορίζουν χώρο καπνιστών, όπως συμβαίνει σήμερα. Το κάπνισμα απαγορεύεται ακόμη στις σκάλες, τις τουαλέτες και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, πλην τις εσωτερικές αυλές.

Επίσης, παραχωρείται εξουσία στον προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών ή σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του να επιβάλλει ποινές εξωδίκως. Για την προωθούμενη νομοθεσία ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, κ. Φάνος Λεβέντης, τόνισε στην κυπριακή εφημερίδα “Φιλελευθερος”, ότι, “αν επιβίωσαν κάποια κέντρα από την υφιστάμενη νομοθεσία, θα τα σκοτώσουμε με τη νέα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024