Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕντείνονται οι ταξιδιωτικές οδηγίες εν μέσω πυραυλικών επιθέσεων στο Ισραήλ
Ταξιδιωτικές οδηγίες

Εντείνονται οι ταξιδιωτικές οδηγίες εν μέσω πυραυλικών επιθέσεων στο Ισραήλ

Travel Warnings

Μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εξέδωσαν ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις επικίνδυνες περιοχές και να παραμένουν σε επαγρύπνηση.

Στον απόηχο της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις, καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στις πληγείσες περιοχές. Η πυραυλική επίθεση, η οποία στόχευσε αρκετές πόλεις στο νότιο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Εϊλάτ, έχει εντείνει τις ανησυχίες για την περιφερειακή σταθερότητα και την ασφάλεια των ταξιδιωτών στη Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκδώσει συμβουλές καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Οι προειδοποιήσεις υπογραμμίζουν τους πιθανούς κινδύνους περαιτέρω κλιμάκωσης και συμβουλεύουν να μην ταξιδεύουν σε περιοχές εντός εμβέλειας πυραυλικών επιθέσεων ή σε ζώνες στρατιωτικών συγκρούσεων.

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ ενισχύοντας περαιτέρω τις εντάσεις σε μια περιοχή που έχει ήδη επηρεαστεί από τις εκτεταμένες ακυρώσεις κρουαζιέρας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε επείγουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση για περισσότερες από δώδεκα χώρες στην περιοχή της νότιας Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

«Υπάρχει αυξανόμενη ένταση μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ. Οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια θα μπορούσε να κλιμακωθεί γρήγορα και θα μπορούσε να θέσει κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή», ανέφερε.

“Εάν βρίσκεστε στην περιοχή ή σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην περιοχή, παρακολουθήστε τις ενημερώσεις ειδήσεων και συνεχίστε να ελέγχετε τις ταξιδιωτικές συμβουλές της FCDO.”

Περιλαμβάνει πολλούς προορισμούς διακοπών δημοφιλείς στους Ευρωπαίους.

Η ταξιδιωτική προειδοποίηση καλύπτει το Ντουμπάι, το Μαρόκο, το Κατάρ, την Αίγυπτο και την Τυνησία.

Περιλαμβάνονται επίσης η Σαουδική Αραβία, η Αλγερία, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, η Λιβύη, η Υεμένη, το Ιράν, το Ιράκ, η Συρία, η Ιορδανία, το Ομάν και ο Λίβανος.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι μια ξαφνική τρομοκρατική επίθεση είναι «πιθανή» και θα μπορούσε να γίνει σε περιοχές όπου συχνάζουν τουρίστες.

Συνιστάται στους παραθεριστές να ελέγχουν τις πιο πρόσφατες συμβουλές για τη χώρα που σκοπεύουν να επισκεφτούν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε μια συμβουλή επιπέδου 4 «Μην ταξιδεύετε» για το Ισραήλ, αναφέροντας τη συνεχιζόμενη κατάσταση ασφαλείας και τον κίνδυνο αδιάκριτων επιθέσεων. Η συμβουλή επεκτείνεται επίσης στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι αυξημένες εντάσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόσθετους κινδύνους για τους ταξιδιώτες.

Ομοίως, η κυβέρνηση του Καναδά εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία που συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ταξιδεύουν στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, επικαλούμενη τον κίνδυνο επιθέσεων με ρουκέτες και άλλες μορφές βίας. Η συμβουλή προειδοποίησε επίσης για μη απαραίτητα ταξίδια σε συνοριακές περιοχές με τον Λίβανο, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας (DFAT) εξέδωσε μια παρόμοια συμβουλή, προειδοποιώντας τους πολίτες να επανεξετάσουν την ανάγκη τους να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, ιδιαίτερα σε περιοχές που επηρεάζονται από επιθέσεις πυραύλων ή συνεχιζόμενες συγκρούσεις. Η συμβουλευτική υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης και της τήρησης των συμβουλών των τοπικών αρχών.

Οι αεροπορικές εταιρείες προσαρμόζουν τα δρομολόγια πτήσεων εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Η Qantas Airways, μαζί με πολλές άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε την αλλαγή δρομολόγησης των πτήσεων της για να αποφύγει τον εναέριο χώρο πάνω από τη Μέση Ανατολή εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή. Αυτή η απόφαση έρχεται ως απάντηση στις αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια και την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών μετά τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις.

Εκτός από την Qantas, αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Etihad Airways και η British Airways έχουν επίσης κάνει παρόμοιες προσαρμογές στις διαδρομές πτήσης τους. Η αλλαγή δρομολόγησης των πτήσεων αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται με την επιχείρηση στον εναέριο χώρο που επηρεάζεται από την αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα και τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Η Qantas δήλωσε ότι θα αλλάξει τις πτήσεις της μεταξύ Αυστραλίας και Ευρώπης για να αποφύγει τις πτήσεις πάνω από τον Περσικό Κόλπο και το Ιράκ. Η Emirates και η Etihad Airways ανακοίνωσαν επίσης αλλαγές στην πορεία των πτήσεων τους, με τις δύο αεροπορικές εταιρείες να αλλάζουν δρομολόγηση πτήσεων για να αποφύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από ορισμένες ζώνες συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Η British Airways, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) για λόγους ασφαλείας. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος της υπό το φως της εξελισσόμενης κατάστασης στην περιοχή.

Αυτά τα προληπτικά μέτρα υπογραμμίζουν τη δέσμευση της αεροπορικής βιομηχανίας να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας. Με την αλλαγή δρομολόγησης των πτήσεων μακριά από δυνητικά ασταθή εναέριο χώρο, οι αεροπορικές εταιρείες λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των δραστηριοτήτων τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024