Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροσυνοδοί της Ryanair προσπάθησαν να εισάγουν λαθραία στη Βρετανία αφορολόγητα τσιγάρα
Αεροπορικές εταιρείες

Αεροσυνοδοί της Ryanair προσπάθησαν να εισάγουν λαθραία στη Βρετανία αφορολόγητα τσιγάρα

Δύο δραπέτες, που εργάζονταν ως συνοδοί καμπίνας στην αεροπορική εταιρεία Ryanair, γλύτωσαν η φυλακή, καθώς είχαν προσπαθήσει να εισάγουν λαθραία στη Βρετανία 14.000 αφορολόγητα τσιγάρα.

Η Gemma Phillips και ο Adam McEvatt αποχώρησαν από το δικαστήριο του Manchester, χωρίς να τους αποδοθούν ποινές, αλλά και οι δύο είχαν ήδη παραιτηθεί από τη δουλειά τους, εξαιτίας της φύσης του εγκλήματος και αντιμετωπίζουν πια πειθαρχικές διαδικασίες.

Η Phillips είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο John Lennon του Liverpool στις 20 Αυγούστου αμέσως μετά της προσγείωση της πτήσης από τα Κανάρια, στην οποία επέβαινε. Είχε προσπαθήσει να περάσει μέσα στις βαλίτσες της 7.800 Canary Kingsize τσιγάρα. Λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη και ο McEvatt. Και οι δύο, που δεν βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας, παραδέχτηκαν την απόπειρα φοροδιαφυγής.

Στον λόγο του επί της έδρας ο δικαστής Jonathan Taaffe απευθύνθηκε στους κατηγορούμενους λέγοντας: “Είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι αυτή ήταν μια μεμονωμένη πράξη, που στόχο είχε μόλις να αυξήσει τα προσωπικά σας εισοδήματα. Αλλά παραμένει ένα σοβαρό ζήτημα, και όχι ένα έγκλημα χωρίς θύματα, καθώς οι άνθρωποι που αποφεύγουν να πληρώσουν τη φορολογία κάνουν όλους εμάς να υποφέρουμε”.

Σχετικοί νόμοι, που ψηφίστηκαν πέρσι, επιτρέπουν στους τουρίστες που επιστρέφουν από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μεταφέρουν έως 800 τσιγάρα και ένα κιλό καπνού αφορολόγητα, αλλά τα Κανάρια, παρότι αποτελούν μέρος της ΕΝ, έχουν ξεχωριστή φορολογική νομοθεσία που επιτρέπει στους επισκέπτες όταν φεύγουν από τα νησιά να μεταφέρουν 200 τσιγάρα και 250 γρμ. καπνού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024