Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεματικά ΠάρκαMagic World Russia Project: το πρώτο μεγάλο θεματικό πάρκο στη Ρωσία
Η κατασκευή του θεματικού πάρκου αναμένεται να κοστίσει πάνω 2,5 δισ. δολ.

Magic World Russia Project: το πρώτο μεγάλο θεματικό πάρκο στη Ρωσία

Το Magic World Russia θα είναι το πρώτο σημαντικό θεματικό πάρκο που αναπτύσσεται στη Ρωσία και την Πρώην Σοβιετική Ένωση.

Μπορεί το Thorpe Park και η Disneyland να αποτελούν τα πιο γνωστά θεματικά πάρκα της Ευρώπης, όμως φαίνεται ότι το Magic World Russia, το νέο θεματικό πάρκο της Ρωσίας πρόκειται να κλέψει λίγη (ή πολύ) από τη δόξα των δύο πρώτων.

Το θεματικο πάρκο Magic World Russia θα καταλαμβάνει ένα χώρο 600 περίπου στρεμμάτων και θα βρίσκεται σε προνομιακή θέση, μόλις 50 χλμ. από τη ρωσική πρωτεύουσα. Θα περιλαμβάνει όλες τις συνήθεις “θεματικές ανέσεις”, όπως θεματικά πάρκα με πολλά και διαφορετικά θέματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, καταστήματα λιανικής πώλησης κ.ά., ενώ θα είναι το πρώτο τόσο μεγάλης κλίμακας θεματικό πάρκο στη Ρωσική Ομοσπονδία. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να κοστίσει πάνω 2,5 δισ. δολ. Το μεγάλο αυτό έργο θα φέρουν εις πέρας η Moschanko Investment Group (MIG 2000), σε συνεργασία με τον Gary Goddard και την Goddard Group.

Το Magic World Russia θα είναι το πρώτο σημαντικό θεματικό πάρκο που αναπτύσσεται στη Ρωσία και την Πρώην Σοβιετική Ένωση. Αυτό το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για εκατομμύρια Ρώσους, οι οποίοι θα έχουν τελικά ένα δικό τους θεματικό πάρκο, έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει 10-12 εκατ. τουρίστες το χρόνο.
 
Ο κ. Garry Goddard, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του βραβευμένου Goddard Group, γνωστός από τα έργα του στα Universal Studios, στο Caesar’s Palace, στη Warner Bros και στα Paramount Parks, καθώς και συνεργάτης της Moschanko Investment Group (MIG 2000), υπεύθυνης για τη δημιουργία αυτού του θεματικού πάρκου, σημείωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέρος της συνεργασίας για τη δημιουργία του Magic World Russia. Το να βρισκόμαστε στο κέντρο του πρώτου θεματικού πάρκου παγκόσμιας κλάσης της Ρωσίας είναι μεγάλη τιμή για εμάς, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα μια συναρπαστική πρόκληση”.

Ο κ. Moshkovich, επενδυτής και επιχειρηματίας στην California και ιδιοκτήτης του Moshkovich Investment Group (MIG 2000) σημείωσε μεταξύ άλλων: “Ο καθένας, ο οποίος είναι μέρος του Magic World Russia δεσμεύεται για τη δημιουργία μιας μαγικής εμπειρίας για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, καθώς και ένα μοναδικό, παγκόσμιας κλάσης θέρετρο -και γι’αυτό το λόγο το έργο παρουσιάστηκε με επιτυχία στη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα και τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα να συνεργαστούμε με εταιρείες παγκόσμιας κλάσης από την Καλιφόρνια, που αντιπροσωπεύουν ‘ηγέτες’ αντίστοιχων θεματικών πάρκων”.
 
Ανάμεσα στα πάρκα και τα αξιοθέατα που θα βρίσκονται στο Russia Magic World, θα είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Το Major Hollywood Studio Branded Park – όπου οι επισκέπτες θα συμμετέχουν στη δράση, “μπαίνοντας” στις αγαπημένες ταινίες τους. H MIG 2000 βρίσκεται επί του παρόντος σε συζητήσεις με ένα σημαντικό αριθμό μεγάλων στούντιο του Hollywood, με την Paramount και τη Universal να αποτελούν επιλογές προτεραιότητας, λόγω της δημοτικότητας των ταινιών τους, καθώς και λόγω της εμπειρίας τους με την ανάπτυξη και τη λειτουργία θεματικών πάρκων.
  • Το Magic Family Park – το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε οικογένειες με μικρά παιδιά.
  • Το Nanopolis Children’s Park – το οποίο θα συνδυάζει τη διασκέδαση της συμμετοχής σε επαγγέλματα και του να μαθαίνουν τα παιδιά πως είναι να είσαι αληθινός πυροσβέστης, γιατρός ή σεφ.
  • Ξεχωριστά Waterparks για οικογένειες και ενήλικες που θα περιέχουν κλειστά παραλιακά θέρετρα.
  • Το Park Russia – που θα παρασύρει τους επισκέπτες στον πλούσιο ρωσικό πολιτισμό, καθώς και στα επιτεύγματα της Ρωσίας σε τομείς, όπως το διάστημα, η εξερεύνηση της Αρκτικής, ο κινηματογράφος, η επιστήμη, η ανάπτυξη των αεροπορικών υπηρεσιών.
  • Το Extreme Sports Park – που θα συνδυάζει τα extreme sports όπως το skate park, τον τοίχο αναρρίχησης, – Το sky diving σε εσωτερικό χώρο και άλλα extreme sports, όλα κάτω από την ίδια στέγη.
  • Το St. Petersburg City Street – ένα κατάστημα λιανικής και ένα εστιατόριο που θα αναδημιουργήσει την κλασική Αγία Πετρούπολη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και διαθέτει μαγαζιά με ευκαιρίες για τοπικές αλλά και παγκόσμιες μάρκες.
  • Το World Without Boundaries Special Needs Children’s Park – Κανένα άλλο πάρκο στον κόσμο δεν έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί παιδιά με ειδικές ανάγκες όπως το World Without Boundaries Park στο Magic World Russia. Αντλώντας πληροφορίες από κορυφαίους γιατρούς του κόσμου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα αξιοθέατα θα είναι σχεδιασμένα ειδικά για να φιλοξενήσουν έναν ευρύ αριθμό παιδιών με σωματικές και πνευματικές αναπηρίες, αποκομίζοντας μια αξέχαστη και διασκεδαστική εμπειρία όπου δε θα έχει σημασία το “μειονέκτημά” τους.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024