Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΟ πρώτος επισκέπτης της Disney είχε ελευθέρας για 63 χρόνια
Άρθρα

Ο πρώτος επισκέπτης της Disney είχε ελευθέρας για 63 χρόνια

Ο πρώτος επισκέπτης της Disneyland, Dave MacPherson, εξασφάλισε τη θέση του μπροστά στην ουρά το 1955, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα την ισόβια κάρτα εισόδου του μέχρι το 2018.

Είναι το πιο ευτυχισμένο μέρος στη γη και ένας άνθρωπος το ήξερε καλύτερα από τον καθένα, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος άνθρωπος που επισκέφθηκε ποτέ τη Disneyland.

Ο Dave MacPherson ήταν ένας 22χρονος φοιτητής, όταν επισκέφθηκε το αγαπημένο του θεματικό πάρκο, που άνοιξε τις πύλες του στις 17 Ιουλίου 1955.

Οδήγησε 10 μίλια από το Long Beach στο Anaheim για να περιμένει να μπει πρώτος στο πάρκο, μπροστά από 6.000 άτομα που έφθασαν μετά από αυτόν.

Φτάνοντας στις 2.00 π.μ. για να εξασφαλίσει τη θέση του στην ουρά, ο MacPherson αγόρασε το εισιτήριο νούμερο δύο. Το εισιτήριο νούμερο ένα είχε κρατηθεί για τον ”μεγάλο” άνδρα, τον ίδιο τον Walt Disney.

Αναπολώντας τον απίστευτο άθλο, ο MacPherson δήλωσε: «Αποφάσισα ότι ήθελα να είμαι ο πρώτος στην ουρά. Ο πρώτος άνθρωπος που θα έμπαινε στο πάρκο και δεν θα ήταν συγγενής του Walt ή κάποια διασημότητα. Ο πρώτος κανονικός άνθρωπος που θα έμπαινε από την μπροστινή πόρτα».

Ο MacPherson θυμόταν με αγάπη να κάνει βόλτες με το Jungle Cruise και τον Peter Pan μέσα στο χάος της ημέρας των εγκαινίων.

Αργότερα στη ζωή του, έγινε επιτυχημένος δικηγόρος – αλλά δεν έχασε ποτέ την επαφή με το παιδί που είχε μέσα του. Παραμένοντας αφοσιωμένος θαυμαστής της Disney, ο MacPherson έκανε πολύ καλή χρήση της ισόβιας κάρτας του για το πάρκο, το οποίο επισκεπτόταν τακτικά.

Για την ακρίβεια, επισκέπτονταν το πάρκο κάθε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά του, μέχρι το θάνατό του το 2018.

Παρόλο που δεν κράτησε το εισιτήριο εισόδου του, κράτησε την δωρεάν κάρτα που το συνόδευε – η οποία δινόταν -με εξαίρεση τον ίδιο- μόνο σε VIP customers. «Τότε, οι άνθρωποι πλήρωναν για την είσοδο και στη συνέχεια αγόραζαν εισιτήρια για τα διάφορα αξιοθέατα. Δεν ξέρω τι απέγινε το εισιτήριο εισόδου για το οποίο πλήρωσα ένα δολάριο», δήλωσε ο MacPherson.

Κάθε Ιανουάριο περίμενε με ανυπομονησία την άφιξη της νέας ετήσιας κάρτας, ένα χάρτινο πάσο που στην πίσω πλευρά ανέγραφε το όνομά του (μπορούσε να προσκαλέσει μέχρι τρεις φίλους του), που του παρείχε δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα πάρκα της Disney.

Kαθηγητής Μάρκετινγκ - Marketing Tips | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

O Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης είναι συγγραφέας, καθηγητής και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα μάρκετινγκ, ποιοτικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης παραπόνων. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει MBA (Master of Business Administration) από το Cleveland State University. Έχει εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ της Misko-Barilla, καθώς και από το 2000 έως σήμερα, ως καθηγητής μάρκετινγκ και ποιοτικής εξυπηρέτησης, στην τουριστική σχολή Le Monde. Είναι συνεργάτης της HotelTraining.gr.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024