Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΔόθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019 από το 'αθηνόραμα'
Γαστρονομία

Δόθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2019 από το 'αθηνόραμα'

Στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διακρίθηκαν 65 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου, για δεύτερη χρονιά, τα βραβεία των καλύτερων εστιατορίων ελληνικής κουζίνας στη χώρα, σε μια τελετή απονομής που έγινε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διακρίθηκαν 65 εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο μόνος σεφ με αστέρι Michelin για εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στον κόσμο εκτός Ελλάδας, προσκλήθηκε από το “αθηνόραμα” και ταξίδεψε από το Παρίσι για να ετοιμάσει ένα μοναδικό diner de gala, με τις signature δημιουργίες του από το γαστρονομικό εστιατόριο “Le Mavrommatis“, το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Γαλλίας. Ο δε πολυβραβευμένος κ. Σωτήρης Ευαγγέλου, executive chef του Makedonia Palace, ήταν ο πολύτιμος συνεργάτης του σεφ της βραδιάς στη δημιουργία των έξι υψηλής αισθητικής και γαστρονομικής αξίας πιάτων.

Τη βραδιά παρουσίασαν ο Άκης Σακελλαρίου και η Νάντια Κοντογεώργη με ένα ανατρεπτικό, διασκεδαστικό concept. Σε ρόλους-έκπληξη εμφανίστηκαν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κάτια Σπερελάκη και Δημήτρης Μακαλιάς.

Στο χαιρετισμό του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε τη χαρά του που η περιφέρεια “φιλοξενεί μια σπουδαία πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, δημιουργώντας το πλαίσιο για έναν υγιή ανταγωνισμό”. Όπως υπογράμμισε, “η γαστρονομία είναι θεμελιώδες συστατικό της τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας της Μακεδονίας” και “δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που 21 από τα 95 υποψήφια προς βράβευση εστιατόρια, βρίσκονται στη Μακεδονία, υπογράφοντας γαστρονομικές δημιουργίες που προσελκύουν, κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες”. Παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, που βράβευσε τα κορυφαία εστιατόρια της Χαλκιδικής.

Τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης απένειμαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, Νίκος Ταχιάος και Σπύρος Βούγιας. Βραβεία απένειμαν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο διευθυντής Marketing και PR της Volvo Car Hellas κ. Αλέξανδρος Κωστήρογλου, η γενική διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ κα Μαριάννα Παπαδοπούλου, ο Product Owner της Cardlink κ. Σταύρος Λουμάκος, ο Marketing director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, η γενική διευθύντρια της Συνέργεια ΑΕ (αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Nespresso Professional) κα Ελένη Μιχοπούλου και ο Business executive officer της Nestle Waters Hellas κ. Δημήτρης Χανιόγλου.

Από την πλευρά του, ο εκδότης του “αθηνοράματος” κ. Δημήτρης Ηλιόπουλος απένειμε το βραβείο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας στο “Βαρούλκο Seaside“, με βαθμολογία 16/20. Ο σεφ κ. Λευτέρης Λαζάρου, που απέσπασε την κορυφαία διάκριση για δεύτερη συνεχή χρονιά, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση.

Τα καλύτερα εστιατόρια με ελληνική κουζίνα στην Αθήνα. Από αριστερά: Αλέξανδρος Κοσκινάς (εστιατόριο “Tudor Hall” ξενοδοχείου King George, 15,5/20), Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και Γκίκας Ξενάκης (εστιατόριο “Aleria”, 15/20), Αστέριος Κουστούδης (εστιατόριο Tudor Hall ξενοδοχείου King George), Γιάννης Παρίκος (εστιατόριο Varoulko Seaside, 16/20), Νάντια Κοντογεώργη και  Άκης Σακελλαρίου (παρουσιαστές βραδιάς), Δημήτρης Ηλιόπουλος (εκδότης “Αθηνοράματος”), Λευτέρης Λαζάρου (εστιατόριο “Varoulko Seaside”).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024