Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυνάντηση Σπηλιωτόπουλου με το δήμαρχο του Πεκίνου
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με το δήμαρχο του Πεκίνου

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κίνα συναντήθηκε χτες, Δευτέρα 31 Μαρτίου, με τo δήμαρχο του Πεκίνου κ. Guo Jin Long, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως μετά από αυτή τη συνάντηση θα μπορέσουν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν με ταχύτητα στην υλοποίηση ορισμένων δεσμεύσεων…

Ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κίνα συναντήθηκε χτες, Δευτέρα 31 Μαρτίου, με τo δήμαρχο του Πεκίνου κ. Guo Jin Long, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως μετά<...>από αυτή τη συνάντηση θα μπορέσουν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν με ταχύτητα στην υλοποίηση ορισμένων δεσμεύσεων που αφορούν στη συνεργασία τόσο σε επίπεδο τουρισμού, όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικής πολιτικής για εξειδικευμένα στελέχη του τουρισμού.

“Ο δήμαρχος Πεκίνου” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός “θα βοηθήσει για την καλύτερη προβολή της Ελλάδος και θα μας δώσει χώρο για να μπορέσουμε να κάνουμε υπαίθρια διαφήμιση και έκθεση φωτογραφίας, προκειμένου τον Ιούνιο η χώρα μας εδώ να έχει, πέρα από τιμώμενη τουριστικά χώρα, έντονη παρουσία σε όλα τα δρώμενα δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Σχολιάζοντας την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας, στην οποία ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο κ. Σπηλιωτόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε πως “το πιο σημαντικό ηταν το γεγονός ότι μας ευχαρίστησαν δημόσια”. “Ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές” εξήγησε “που με δημόσιο λόγο, με καθαρό και απόλυτο τρόπο αναγνώρισαν όχι μόνο τη συμβολή της Ελλάδος για τη γέννηση του Ολυμπιακού πνεύματος και τις καλές εκδηλώσεις που κάναμε στην Ελλάδα για την αφή της φλόγας, αλλά κυρίως το γεγονός ότι με την παρουσία μας βοηθάμε την ύπαρξη γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ Ανατολής και Δύσης».

Ερωτώμενος δε από δημοδιογράφο για το εάν θα πετύχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σύμφωνα με τις επαφές που είχε στο Πεκίνο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε καταφατικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουν άριστες υλικοτεχνικές υποδομές. Βέβαια, εκτός από υλικοτεχνικές υποδομές, απαιτείται έμψυχο υλικό. “Πιστεύω ότι εκεί προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024