Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ryanair αποζημιώνει με χιλιάδες ευρώ παιδικό τραυματισμό από πτώση αποσκευής
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ryanair αποζημιώνει με χιλιάδες ευρώ παιδικό τραυματισμό από πτώση αποσκευής

Πενήντα χιλιάδες ευρώ κόστισε στην ιρλανδική αεροπορική Ryanair ένα κάταγμα που υπέστη ένα κοριτσάκι, κατά τη διαδικασία αποβίβασής του από αεροσκάφος της εταιρείας.

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair συμφώνησε να αποζημιώσει με  50.000 ευρώ ένα κοριτσάκι που τραυματίστηκε, όταν μια αποσκευή έπεσε πάνω της από ένα υπερφορτωμένο ντουλάπι στο αεροσκάφος που επέβαινε, πριν τρία χρόνια.

Η Klaudia Adamczyk, 11 ετών σήμερα, υπέστη κάταγμα στη δεξιά μεριά του κεφαλιού, όταν μια αποσκευή, η οποία λέγεται ότι είχε πιεστεί από το πλήρωμα καμπίνας, ώστε να χωρέσει στο ντουλάπι, έπεσε πάνω της, όταν ένας επιβάτης το άνοιξε κατά την προσγείωση.

Το κοριτσάκι, 8 ετών τότε, πετούσε με τη μητέρα του από το Wroclaw της Πολωνίας προς το αεροδρόμιο East Midlands Airport στη Βρετανία, στις 24 Σεπτεμβρίου όταν συνέβη το ατύχημα. Η μητέρα πήγε το παιδί για ιατρική εξέταση όταν 10 μέρες μετά το συμβάν είδε αίμα στο αυτί του. Διαγνώστηκε το κάταγμα και επιβεβαιώθηκε από αξονική τομογραφία.

Η δίκη έγινε στην Ιρλανδία, καθώς η Rynair είναι ιρλαδνική εταιρεία και η πρωταρχική της επιχειρηματική βάση βρίσκεται εκεί. Εκεί οι συνήγοροι της οικογένειας υποστήριξαν ότι η Ryanair έδειξε αμέλεια στη διαχείρηση των αποσκευών, καθώς επίσης ότι απέτυχε να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών της, κατά τη διαδικασία αποβίβασής τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024