Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ Κεφαλογιάννη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τον προσκυνηματικό τουρισμό
Εναλλακτικές μορφές

Η Κεφαλογιάννη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για τον προσκυνηματικό τουρισμό

Με στόχο τον προσκυνηματικό τουρισμό συναντήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συναντήθηκε σήμερα με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η συνάντηση είχε σαν κεντρικό θέμα την επικαιροποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στον Τομέα του Προσκυνηματικού Τουρισμού μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο είχε συνυπογραφεί την 15η Ιανουαρίου 2013.
Σε εξαιρετικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων εκατέρωθεν και συζητήθηκε η από κοινού κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου προώθησης και προβολής στο Εξωτερικό, με μετρήσιμους στόχους, των ιερών μνημείων, των τόπων προσκυνήματος, των ιερών κειμηλίων και όλων των σημαντικών οδοιπορικών πίστης της Ελλάδας. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης των δομών φιλοξενίας των Ιερών Μονών προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν προσκυνητές και προσκυνήτριες.
Παράλληλα, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο σύνθεσης νέου δυναμικού πλαισίου συνεργασίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού και η ανανέωση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής με στόχο την επιτυχή υλοποίηση του σχεδίου δράσεων προώθησης και προβολής του θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024